1. decembar 2011.1. dec 2011.
KULTURNI CENTAR ŠABAC

ŠABAČKE BALERINE OSVOJILE PRAG

Na Međunarodnom festivalu „Prague open“, koji se održao od 17. do 21. novembra, učestvovalo je 56 škola i studija iz 12 zemalja sa 1.200 igrača i 300 koreografija od klasičnog baleta do hip-hopa. Baletska škola Šabac osvojila je prvu i drugu nagradu za koreografije „Sestre“ i „Pilići“ u kategorijama juniori i deca
Ono što je pre četiri godine počelo kao pionirski projekat, kada je u pitanju šabački balet, na nedavno održanom međunarodnom festivalu „Prague open“ u Češkoj krunisano je peharima i medaljama. U kategoriji juniora prvu nagradu osvojila je koreografija „Sestre“, a drugu „Pilići“ u kategoriji dece. Osvojeni pehari dokaz su deci njihovog truda, rada i zalaganja, kako je istakao i sam prof. Ljubiša Nikolić, koreograf.
- Naš rad, koji je bio mukotrpan za ove četiri godine, ovom prilikom uspeo je da urodi plodom. Dokazali smo da se radom ipak postižu neki rezultati i da se može uraditi nešto dobro. Deca su se izuzetno trudila. Imali smo intenzivne dodatne časove za takmičenje tako da smo uspeli da osvojimo nagrade. Samo predstavljanje na takmičenju, poput ovoga, i upoznavanje drugih igrača koji se bave ovom vrstom umetnosti, za našu decu predstavlja saznanje da nisu sami u ovom svetu. Nagrade su apsolutno pravi dokaz da smo mi na pravom putu i da radimo nešto što je dobro, kvalitetni i lepo. Deca su veoma zadovoljna i ushićena.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa