28. april 2022.28. apr 2022.
Liste čekanja će postati prošlost
U TOKU PRIJAVA ZA PRIJEM DECE U VRTIĆ

Liste čekanja će postati prošlost

Radovi na izgradnji i rekonstrukciji zgrade PU “Poletarac” u Koceljevi uveliko su u toku. Kada budu završeni koceljevački vrtić će imati značajno proširene kapacitete za prijem “poletaraca” te će i liste čekanja postati prošlost.

Nekoliko desetina mališana već godinama čeka na prijem u vrtić i druženje sa svojim vršnjacima a od prošlog ponedeljka, kada je otvoren konkurs za upis dece u ovu ustanovu, preko portala E-uprava za prva dva dana stigle su 24 prijave potpuno novih zainteresovanih korisnika usluga. U koceljevačkom obdaništu podsećaju roditelje da će konkurs biti otvoren do 8. maja kao i da će mogućnost apliciranja imati i oni koji nemaju digitalne veštine.

-U ovom periodu svi roditelji zainteresovani za upis dece za radnu 2022./2023. godinu moći će da podnesu zahtev za upis elektronskim putem gde popunjavaju elektronski obrazac prijave, dok prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih, prebivališta i uverenja o zaposlenju nije potrebno. Takođe, za decu koja su upisana u celodnevni boravak ne treba slati zahtev za upis u pripremni predškolski program jer će biti upisana po automatizmu- navode u ustanovi i dodaju da će dodatnu dokumentacija za upis u slučaju postojanja neke specifičnosti u statusu deteta, poput činjenice da roditelji nisu državljani naše zemlje, za decu sa potrebom za dodatnom podrškom, mališane samohranih roditelja ili iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, biti potrebno dostaviti vrtiću.

Deo obdaništa već je izgrađen i u njemu borave prvi “stanari” a od jeseni će i preostali novoizgrađeni boravci biti ispunjeni dečjim osmesima.
V. Bošković

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa