28. april 2022.28. apr 2022.
Apartmani obala  i „zlatne kapi“
PORODIČNO PREDUZETNIŠTVO U CRNOJ BARI

Apartmani obala i „zlatne kapi“

Vikendica i mnogo ljubitelja prirode koji su želeli smeštaj, poslužilo kao ideja za apartmane. Voćna rakija pojačala želju za dokazivanjem u turističkoj ponudi
Branislav Jurišić iz Crne Bare, kraj Drine je ugledni domaćin jedne od najstarijih i najbrojnijih porodica u ovom mačvanskom selu. Preduzetnički duh nasledio je od svojih davnih predaka, dedova po ocu i majci. Ponosno ističe da je prvi u selu još 1992. godine otvorio STR radnju.

Pre dve decenije, kraj Drine u ataru Vasin Šib, koji su tadašnje vlasti u opštini Bogatić projektovale kao sportsko rekreativni i turistički centar, sagradio je vikendicu, kao uostalom što je danas imaju i mnogi drugi građani ovog malog naselja, ali planirani sportsko rekreativni i turistički centar u ovom delu nikada nije sagrađen.

Preduzimljivi Jurišić se dosetio i svoju vikendicu uz pomoć Turističke organizacije i opštine Bogatić, pretvorio je u apartmane za izdavanje. Primetio je i dosta ljudi koji su se interesovali za smeštaj, kako bi duže uživali u čarima plahovite reke i živopisne prirode.

-Dosta su mi pomogli u opštini, posebno Turističkoj organizaciji. Sertifikovao sam apartmane za smeštaj gostiju i nisam pogrešio. Dolaze i koriste naše usluge iz svih krajeva. Postoji veliko interesovanje i ovaj posao ima budućnost, pre svega iz ekonomskih razloga, jer ne može svako na more, kaže Branislav Jurišić.

Objekat za smeštaj gostiju stalno ulepšava, a u tome mu pomaže cela, brojna porodica u kojoj živi sedam članova. Bilo je trenutaka kada je u pomoć pozivao i druge komšije, budući da sam nije bio u mogućnosti da zadovolji njihove brojne potrebe.

-Poljoprivreda je uvek tu, kao rezervna mogućnost, ali u ovom poslu ne cvetaju ruže, dodaje Jurišić.
Radi upotpunjenja svoje turističke ponude od nedavno je počeo i sa pečenjem kvalitetnih voćnih rakija, od šljiva, kajsija, dunja i krušaka. Otprilike oko polovinu potreba u sirovini zadovoljava iz svog voćnjaka koji je površine pola hektara. Drugu polovinu nabavlja od proizvođača voća u okruženju.

-Rekao bih da je rakija stvar ukusa. Naša je čista prirodna i nadam se prilično kvalitetna. Ustvari trudimo se da postignemo što je moguće bolji kvalitet. Primetio sam da omladina više obožava aromatične voćne mirise. Dizajnirali smo našu ambalažu i već učestvovali na sajmovima u Bogatiću i Valjevu. Za sada i u ovom poslu postoji velika potreba i pohvale onih koji su koristili naš proizvod, naglašava Branislav.

U svemu mu je velika pomoć supruga Svetlana, a i njihova ćerka Lidija trudi se da ide porodičnim putem.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa