28. april 2022.28. apr 2022.
Dueli za miran kraj sezone Mačve (foto: Svi mi koji volimo FK Mačva Šabac fb strana)

Dueli za miran kraj sezone Mačve (foto: Svi mi koji volimo FK Mačva Šabac fb strana)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Za ugled i opstanak

Zlatibor juče u Šapcu. Poraz u Novom Sadu šteti ugledu više nego tabeli. Rezultat protiv Zlatibora određuje finiš sezone. Rad “mušterija” ove sezone
Mačva se poigrava sa svojim ugledom gubeći od poslednjnjplasiranog tima na tabeli, a mogla bi da se poigra sa statusom prvoligaša ukoliko juče nije pobedila Zlatibor u Šapcu. Sigurno je kvalitetnija, imala je podršku domaćih navijača, no niko ne sme bilo šta da garantuje posle Novog Sada.

Pred juče odigrano kolo, Mačva je uprkos svemu bila na vrhu plej auta sa šest bodova više u odnosu na prvi tim ispod crte. Ako je slavila protiv Zlatibora, praktično je osigurala Prvu ligu i naredne sezone.
Vikend na Banjici

Rad je naredni protivnik. Dugogodišnji superligaš je trebao mnogo vremena da se oporavi od eliminacije iz Super lige. Traljavo su počeli, bili odlični sredinom sezone, ponovo slabi krajem. Novi uspon je pred njima i blizu su opstanka. Mačva ih je pobedila čak i kada je bila u katastrofalnoj formi, oni su bili ta jedna pobeda u 12 mečeva. Na startu sezone, u septembru, Mačva je “zgromila” Rad 4:0. Tim sa Banjice leži Šapčanima ili bar jeste do sada. Milanović, sadašnji trener Mačve je nekadašnji strateg “građevinara”. Posle meča u Beogradu u Šabac stiže Budućnost, potom će Mačva igrati protiv Bačke u Palanci, dok sezonu završava duelom gde joj je u Pocerskoj rival Grafičar.

Za sada niko nije bezbedan u Prvoj ligi, jako teška situacija je za Timok. Kabel je odavno prežaljen i bez matematičkih šansi.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa