Info

28. april 2022.28. apr 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Održana modna revija u Kulturnom centru

Spoj mode, nauke i umetnosti

Predstavljeni modeli visoke mode inspirisani delom Nikole Tesle. Kreatorkina zamisao jeste da modna revija bude predstavljena u vidu putujuće izložbe
U sklopu obeležavanja Dana grada Šapca, Kulturni centar organizovao je modnu reviju kreatorke Dejane Milosavljević iz Beograda.

Tokom modne revije predstavljeni su odevni predmeti visoke mode inspirisani delom Nikole Tesle.
-Reč je o nesvakidašnjoj modnoj reviji koja se spaja sa naukom. Dejana je bila inspirisana delom Nikole Tesle, a mislim da će svi biti iznenađeni haljinama koje su nesvakidašnje - poručila je Sonja Petrović Jagić.

Dejanina zamisao jeste da ovi unikatni modeli koji “imaju elektroniku u sebi” budu predstavljeni u vidu putujuće izložbe kako bi bili viđeni i u drugim gradovima Srbije.

Svaku haljinu pratila je naracija glumaca kao i prikaz na video bimu.

-Ideja mi je bila da napravim nešto novo. Da bude drugačiji koncept, kako bi ljudi pored mode koju vide mogli i da nauče nešto novo - rekla je modna kreatorka Dejana Milosavljević.

Ova revija, prvi put je predstavljena sredinom prošle godine u Beogradu, na dan rođena Nikole Tesle kada je privukla veliku pažnju zahvaljujući svojoj nesvakidašnjosti i unikatnosti.
Ž.P.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa