5. maj 2022.5. maj 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

BOGATIĆ

Promocija zakonitosti i transparetnosti sprovođenja javnih nabavki

Karavan javnih nabavki koji promoviše zakonitost i transparentnost ovog postupka, zaustavio se prošle nedelje u Bogatiću.

Okupio je na zajedničkom sastanku zaposlene u državnom sektoru iz više lokalnih samouprava Mačvanskog upravnog okruga.

Sve prisutne najpre je pozdravio predsednik ove opštine Milan Damnjanović, koji je između ostalog rekao da je ovo drugi Karavan po redu, održan u Srbiji, a ideja je Komore nabavki Srbije.
Komora je tu da zaštiti državnog službenika u ovom sektoru, da ga edukuje i reši dileme sa kojima se oni u praksi često suočavaju, jedna je od poruka ovog skupa.

Pored toga čulo se i dosta u vezi sa najčešćim problemima iz javnih nabavki, javno-privatnog partnerstva i koncesija. Uz sve pomenuto promovisani su ljudi koji se bave javnim nabavkama iz Mačve i Bogatića.

Karavan okuplja aktere iz čitave zemlje koji na terenu sprovode procedure javnih nabavki u različitim oblastima. Ideja je da oni razmenjuju iskustva, budući da ovo nisu ni malo jednostavni postupci, a njihovim sprovođenjem nailazi se na različite prepreke.

Zakon o javnim nabavkama je nedavno donet i nije duga praksa njegovog sprovođenja.
O svemu tome više su govorili: prof. dr Marko Špiler, predsednik Komore Javnih nabavki Srbije, Andrija Janković iz komore javno-privatno partnerstvo Vlade Republike Srbije i Đorđe Marković, direktor Komore Jvnih nabavki Srbije za severozapadni okrug.

Pozitivne ocene o ovom skupu izneo je i Nikola Tošić, pomoćnik predsednika opštine Bogatić.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa