5. maj 2022.5. maj 2022.
Prvo usvojena eksterna revizija prošlogodišnjeg završnog računa
ODRŽANA 17 SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

Prvo usvojena eksterna revizija prošlogodišnjeg završnog računa

Među 19 tačaka dnevnog reda koliko je razmatrano i prihvaćeno na prošlonedeljnoj, redovnoj sednici Skupštine opštine Bogatić, prva je bila odluka o angažovanju eksterne revizije završnog računa opštine Bogatić za prošlu godinu.

Potom su usvojene odluke o prvoj izmeni i dopuni odluke o jednokratnoj pomoći porodici za novorođenčad, kao i odluka o izmeni naziva ulica u naseljenom mestu Banovo Polje u opštini Bogatić.
Bez ikakve polemike odbornika prošle su odluke o pokretanju postupaka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu neposrednom pogodbom u katasrarskoj opštini Bogatić i Očage.

Šire obrazloženje naredne tri odluke vezane za rodnu ravnopravnost u ovoj lokalnoj samoupravi daja je Dušanka Kovačević iz odeljenja Društvenih delatnosti, a svoje viđenje ove pojave i tendencije komentarisali su odbornici Aleksandar Ilijašević i Nenad Beserovac.

Najviše diskusije izazvao je predlog odluke o davanju saglasnosti na nacrt javnog ugovora za javno-privatno partnerstvo sa elementima koncesije za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji opštine Bogatić. Posle dosta suprotstavljenih mišljenja odbornika i ovaj ugovor je usvojen većinom od 19 glasova za i sedam protiv, od 26 prisutnih odbornika.
Od izuzetnog značaja za ovu lokalnu samoupravu je i davanje saglasnosti odbornika na nacrt ugovora o regulisanju međusobnih odnosa između preduzeća za proizvodnju, promet i usluge „Monarh“ doo Beograd i opštine Bogatić.

Usvojeni su i izveštaji o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz Programa poslovanja JKP Bogatić, izveštaj o radu Narodne biblioteke „Janko Veselinović“ Bogatić, kao i finansijski plan ove ustanove kulture u prošloj godini. Po ovim pitanjima nije zapostavljen ni izveštaj KOC ( Kulturno-obrazovni centar) Bogatić.

Odbornici su doneli i više rešenja o razrešenjima i imenovanjima članova upravnih i školskih odbora.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa