5. maj 2022.5. maj 2022.
Ostvarile što je malo ko očekivao: ŽRK Medicinar (foto: fb strana Medicinara)

Ostvarile što je malo ko očekivao: ŽRK Medicinar (foto: fb strana Medicinara)

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Plej of Šapčanke

Pobeda u Pazovi uvela u plej of. Iskorišćen poraz Naise. Serija protiv Bekamenta. Odlična polusezona
Već na početku meča protiv Naise u Šapcu činilo se da misija Medicinara zvana plej of nije ostvariva. Ana Radović je već bila povređena, a odmah pri početku se ozledila i Ana Tomković, te je mlad tim morao da preokrene protiv direktnog rivala, bez najboljeg igrača i asistenta i najboljeg strelca, a potom da pobedi tri dana kasnije u Pazovi, a da Niš izgubi. Tri preteška uslova i sva tri su ispunjena za veliki uspeh.

U Pazovi je u finišu prvog dela i sredinom drugog oslabljen Medicinar, poput najiskusnijih ekipa stekao je prednost, odbio atake domaćih na tu prednost, a potom ostvario još ubedljiviju i ključnu za veliku pobedu.

Mladost (NP) - Medicinar 33:36 (15:18)
OŠ Sveti Sava. Gledalaca: 150. Sudije: Ivan i Bojan Kolavčić (oba Beograd). Sedmerci: Mladost 7(7); Medicinar 3(2). Isključenja: Mladost 12; Medicinar 12 minuta.
MLADOST (NP): Maksić, Macura, Potkonjak, Dragosavljević, Bulatović 6, Milosavljević 1, Lukić, Šašić 3, Gajić, Kojičić 11 (6), Knežević 4, Kosanović, M. Kojičić 4.
MEDICINAR: Jarić, Petrić, Đukanović, Obrenović 4, Kojić 5, Cvejić, Kažić, Petrić, Cvetinović, Vasić 5 (1), Krstić 8 (1), Rakić 9, Ivković 5, Glišić.


- Veliki uspeh koji su ove devojke apsolutno zaslužile. Želeli smo, verovali, no nismo ih opterećivali obavezom plasmana. One su osećale da mogu i ponosan sam na njihovu borbenost, samopouzdanje i oni što su pokazali protiv najboljih ekipa. Bekament je favorit i mi smo rasterećeni u seriji, međutim nismo tu da bi bili lak plen, već ćemo učiniti sve da napravimo probleme lideru i favoritu za titulu. Aranđelovac bi bio veliki favorit i da smo kompletni, a posebno je to sada kada je izvesno da nastupamo bez Ane Radović i Ane Tomković - rekao je trener Medicinara Nenad Tešić.
Prvi meč je zakazan za subotu, 7. maj, domaćin je Aranđelovac, drugi duel je u Šapcu, eventualna majstorica u Aranđelovcu.

U drugom polufinalu sastaju se Jagodina i Železničar Inđija. Pobednici serija će u finale, poraženi u seriju za treće mesto.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa