5. maj 2022.5. maj 2022.
Teška borba za vicešampiona (foto: RK Metaloplastika)

Teška borba za vicešampiona (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Pobede bez alternative

Vojvodina odnela bodove. Šapčanima samo pobede prihvatljive u poslednja četiri kola. Partizan direktan rival
Vojvodina je bila ovaj put prejaka za Šapčane, ali i posebno motivisaa posle poraza u finalu Kupa. Odneli su bodove iz sale Gimnazije, ranije osvojenu titulu su overili, a mlade Šapčane stavili pred jasan zadatak. Do kraja su ostale četiri utakmice i potrebne su sve četiri pobede za drugo mesto.
Prvi protivnik koji dolazi je Partizan. Aktuelni vicešampion ima četiri boda više, ali i dug prema “plavima” koje je prethodne sezone spustio poziciju niže. Beograđani su imali značajno lakšu prvu grupu Super lige, a u doigravanju su prednost nad Metaloplastikom stekli pobedivši u Šapcu. Taj meč je bio verovatno najslabije izdanje “plavih” u plej ofu i posle ovog poraza Metaloplastika je zaigrala značajno bolje.

Sada će biti potrebna ona silna Metaloplastika iz marta koja ume da počne dobro, da se vrati, trgne, preokrene situaciju u svoju korist.

Metaloplastika - Vojvodina 30:37 (17:19)
Sala Gimnazije. Gledalaca: 400. Sudije: Boričić i Marković (oba Beograd). Sedmerci: MP 1(0); Vojvodina 4(3). Isključenja: MP 2; Vojvodina 6 minuta.
MP: Pavković (2 odbrane), Dodić 3, Karić, Jevtić 3, N. Milovanović 1, Ćosić, Sredanović 2, Mirković 2, F. Milovanović 4, Ivanić 2, Arsić (8 odbrana), Terzić, Brajović 7, Milenković, Mešter 5, Dakić 1.
VOJVODINA: Šijan, Kurteš 1, Kovačević, Pribak 2, Ocvirk 5, Verkić, Žmavc 1, Milenković 8, Rađenović 3, Ratković 4, Tomić 1, Nikolić 7, Rogan 4, Bunjevčević, Šotić 1, Bedouh.


-Naše ambicije se ne menjaju. U svakom meču je cilj pobeda i samo sa tim pristupom je moguće ostvariti uspeh. I da smo pobedili Vojvodinu, opet bi jedini cilj u Beogradu bio dva boda. Partizan je izuzetan tim, pravljen da se bori za titulu i njima će sve ispod drugog mesta biti neuspeh, ali imamo i mi svoje adute – ističu u taboru Šapčana.

Partizan, uz meč protiv Metaloplastike, očekuje i duel sa Kragujevačanima u Šumadiji, kao i gostovanje u Pančevu. Radnički gostuje u Novom Sadu kroz nekoliko dana, dočekuje Partizan i Metaloplastiku u poslednjem kolu.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa