1. decembar 2011.1. dec 2011.
GALERIJA BIBLIOTEKE ŠABAČKE

POTOMCIMA NA ČAST

Povodom 160 godina od rođenja pisca i lekara Laze K. Lazarevića prošle srede, 23. novembra, otvorena izložba radova učenika Škole za umetničke zanate „Sve će to narod pozlatiti“. Tom prilikom promovisan je i Zbornik radova „Pripovedna umetnost Laze K. Lazarevića“ u izdanju Biblioteke šabačke. Izložbu otvorio prim. dr Predrag Tojić
U godini kada se navršava 160 godina od rođenja našeg sugrađanina pisca i lekara Laze K. Lazarevića Biblioteka šabačka i Škola za umetničke zanate, prošle srede, otvorile su izložbu „Sve će to narod pozlatiti“. Kako je istakla Sonja Bokun Đinić, direktorka Biblioteke šabačke, izložba i Zbornik radova predstavljaju mali prilog pozlati dela Laze K. Lazarevića.
U ime učenika i profesora Škole za umetničke zanate Biblioteci šabačkoj na podršci i otvorenosti za saradnju zahvalila se direktorka Nevenka Đokić.
- Biblioteka šabačka prepoznala je snagu, kreativni potencijal i zlatne ruke naših učenika, kao i činjenicu da narednih godina možemo nastaviti saradnju na obeležavanju značajnih jubileja i godišnjica naših velikana. Učenici Škole za umetničke zanate mesecima su vredno radili na pripremi ove izložbe i znam da su u tome uživali i da su mnogo toga i naučili. Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo kao škola dali doprinos obeležavanju ovog značajnog jubileja, značajnog i za kulturnu istoriju Šapca i za kulturnu istoriju naše zemlje.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa