5. maj 2022.5. maj 2022.
Polufinale već uspeh za VK Šabac

Polufinale već uspeh za VK Šabac

VATERPOLO: SUPER LIGA

Spektakl siguran

Drugi meč polufinala. Borba protiv jednog od najkvalitetnijih timova Evrope. Spektakl na Gradskom bazenu
U prvoj utakmici polufinala plej ofa za vaterpoliste, Novi Beograd je sinoć ugostio Šabac. Tekst pred vama nastaje 30 sati pre nego što je duel počeo. Ipak, bez obzira na ishod, svakako će u subotu, 7. maja, na Gradsku bazenu u Šapcu biti spektakl.

Drugi put ove sezone na Gradskom bazenu će gostovati lider na tabeli, šampion Regionalne lige i jedan od favorita za evropsku titulu. Novi Beograd je ubedljivo pobedio u martu, još ubedljivije u novembru u Regionalnoj ligi i očekivano je da dva puta to učini i u ovoj seriji.

-Mi nemamo šta da izgubimo, važno je da nas ne uplaši to što smo autsajderi, već motiviše da pokažemo kako zaslužujemo polufinale. Borićemo se i ukoliko damo sve što možemo, nema razloga da budemo nezadovoljni bez obzira na rezultat – rekao je trener Nemanja Ličanin pre prvog duela.
Novi Beograd je mislima već na finalnom turniru Lige šampiona čiji je domaćin. U Šapcu će posetioci moći da vide reprezentativce nekoliko država, ali i navijati za heroje sa kapicom kluba koji nosi ime našeg grada: Filipovića, Markovića, Repanovića, Koptseva, Tubića, Tonkovića, Stojanovića, Ćetkovića, Šulca...

- Respektujemo Šabac, kvalitet su pokazali eliminisavši Crvenu Zvezdu, međutim ovo je za nas vrhunac sezone, formu smo tempirali za maj i jun. Naš cilj je da Šapčane eliminišemo u dva meča i naravno da kasnije osvojimo titulu, ona je jedini cilj na domaćem nivou, bez obzira na eventualnog protivnika u finalu – rekao je trener Novog Beograda Igor Milanović pre sinoćne utakmice.

Pobednik serije je ekipa koja prva zabeleži dve pobede. Eventualni treći meč je u Beogradu, 14. maja. U drugom polufinalu igraju Partizan i branilac titule Radnički iz Kragujevca. Beograđani imaju prednost domaćeg terena.

Podsećamo, Novi Beograd se pre dve sezone plasirao u Super ligu. Protiv Šapca su do sada igrali dve utakmice na Gradskom bazenu, obe rešili u svoju korist, kao i dve utakmice na Novom Beogradu (Kup 2020 i Regionalna liga 2021), dok je Šabac pobedio krajem aprila prethodne godine u meču pretposlednjeg kola Super lige.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa