12. maj 2022.12. maj 2022.
Borba za majstoricu – ŽRK Medicinar (foto: Foto centar)

Borba za majstoricu – ŽRK Medicinar (foto: Foto centar)

RUKOMET: PLEJ OF SUPER LIGE (Ž)

Nada u čudo

Bekament sinoć gostovao u Šapcu. Veliki favorti Aranđelovac. Brojne povrede prave probelem Medicinaru. Sezona svakako traje bez obzira na ishod. Znatno intenzivnija u odnosu na prethodnu
Medicinar je i pre početka polufinalne serije već bio otpisan. Nije u tome skriven pesimizam, već realan odnos snaga u trenutku pred duele. Šapčanke u punom sastavu su pokazale da mogu protiv Bekamenta. Namučile su ih, vodile u jednom delu meča u hali „Zorka“,, a na kraju se gost radovao minimalnoj pobedi. Ipak, onda je situacija bila drugačija. Bekament se pripremao za polufinale Evropskog kupa, sastav je bio najjači, ali fokus preraspodeljen, dok su Šapčanke nastupale u kompletnijem sastavu nego u subotu.

Bekament – Medicinar 31:22 (13:8)
SRC “Šumadija”. Gledalaca: 500. Sudije: Miloš i Đorđe Jevtić (oba Lazarevac). Sedmerci: Bekament 4(4); Medicinar 8(3). Isključenja: Bekament 8; Medicinar 6 minuta.
BEKAMENT BB: Atanasković, Radojičić 3, Preković 1, Stepanović, Stanojlović 2, Anić 2, Petrović 4, Malenović, Simić (13 odbrana), Ankić 3, Rajović 1, Agatunović, Kocić, Nićiforović (4 odbrane), Mančić 6(2), Garović 9(2).
MEDICINAR: Jarić, H. Petrić, Đukanović, Obrenović 5, Kojić 3, Cvejić (6 odbrana), Kažić 1(1), E. Petrić 1, Cvetinović, Vasić 7(2), Krstić 1, Rakić 3, Ivković 1, Glišić (3 odbrane).


Pred polufinalnu seriju Bekament je imao potpuni fokus na Ligu, jedini cilj da je osvoji i kompletan sastav, dok je Medicinar iza sebe imao podvig plasmama u plej of i nastup bez najboljeg igrača, asisstenta i najboljeg strelca, nastup bez Ane Radović i Ane Tomković, uz ranije povređenu Tamaru Mandić. Uz jednocifren broj rukometašica u rotaciji nije mogao do čuda u Aranđelovcu, iako je konačan rezultat posledica ne samo pomenute razlike, već i čak pet neiskorišćenih sedmeraca od ukupno osam izvedenih i sjajne večeri golmana domaćih koje su u zbiru imale 17 odbrana. Sinoć je sledio drugi meč, ovaj put u Šapcu. Naravno, ishod ne znamo u ovom trenutku, međutim sve osim pobede Bekamenta je ravno čudu, posebno kada se uzme u obzir da su šasne za nastup jedne od Ana bile nepostojeće, odnosno minimalne.

Ukoliko su Šapčanke načinile čudo, pred njima je treći, odlučujući meč za plasman u finale plej ofa, a i ukoliko nisu, sezona je još u toku i njih očekuju dva duela za treće mesto protiv poraženog iz druge polufinalne serije Jagodine i Železničara. Pre sinoćnih utakmica ekipa iz Inđije je vodila 1:0.
Interesantno je napomenuti da je ova sezona bila znatno intenzivnija u odnosu na prethodnu. U prethodnoj Medicinar je odigrao 23 utakmice u Super ligi i Kupu, a u ovoj 31 će imati na kraju ili 32, 33. Liga broji isti broj klubova, no Šapčanke su u Kupu krenule od pretkola stigavši do finala, dok doigravanje donosi najmanje četiri dodatna meča.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa