12. maj 2022.12. maj 2022.
Imperativ pobeda za „plave“ – M. Dakić (foto: RK Metaloplastika)

Imperativ pobeda za „plave“ – M. Dakić (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: SUPER LIGA

Pravo samo na pobede

Sinoć protiv Partizana. Samo pobeda ostavila u igri za drugo mesto. Dve utakmice u Šapcu gde pobeda ne sme biti ugrožena. Konentracija na sebe
Sinoć odigran meč, derbi duel 11. kola plej ofa za rukometaše nije bio ni blizu početka kada je broj pred vama zaključen, te za razliku od vas, mi ne znamo ishod duela na Banjici, a više je nego važan. Neuspeh u Pančevu, a potom i u Šapcu protiv Vojvodine, nije ostavio drugu mogućnost za Metaloplastiku osim da pobeđuje do kraja kako bi bila druga.

Ukoliko je uspela da savlada crno-bele u Beogradu, Metaloplastika se vratila u borbu za poziciju dva, posebno posle poraza Radničkog u Novom Sadu. Remi jeste bolji od poraza, ali je u ovoj situaciji vrlo sličan, kada se uzme u obzir da Partizan ostaje sa četiri boda viška tri kola pre kraja. Poraz je gotovo i matematički kraj ambicija Metaloplastike. Partizan je daleko šest bodova, Radnički tri, koliko i Dinamo. Bez znanja o ishodu prvopomenute utakmice teško je najaviti naredne, no svakako da „plastičari“ ne smeju dopustiti, zbog renomea da se iz Šapca neporažen vrati Rudar.

Svako poštovanje Kostolcu, tradiciji Rudara koja je već dugo pisana u eliti, poštovanje za iskustvo nekih igrača, poput: Vukovića, Radovanovića, Merdovića, Božića, Kopanju, za kultni status u Kostolcu Miloševića i Nedeljkova, ali pet bodova od moguća 22 u plej ofu govori da je Rudar deo grupe sa Šamotom i Dubočicom, ipak daleko od borbe za Evropu. Imali su sjajna poluvremena protiv Vojvodine, Partizana, međutim nisu imali snage za celu utakmicu. Umeli su da prave probeleme u Šapcu, ali poslednjih sezona nisu „plavi“ imali problema u meču protiv zeleno-crnih. Poslednji put se rudar Radovao u februaru 2017. godine.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa