12. maj 2022.12. maj 2022.
Borba za Ligu šampiona – VK Šabac (foto: VK Šabac)

Borba za Ligu šampiona – VK Šabac (foto: VK Šabac)

VATERPOLO: SUPER LIGA PLEJ OF

Borba za treće mesto

Jak otpor Novom Beogradu. Presudilo iskustvo i individualni kvalitet. Rival u borbi za treće mesto i Ligu šampiona Partizan
Bez dileme najneizvesnija i najizjednačenija utakmica Šapca i Novog Beograda u ovoj sezoni, ali su ipak presudili individualni kvalitet i iskustvo gostiju koji su umeli da „izmišljenim“ golovima zadrže odstojanje i meč privedu kraju. Kada se pogledaju prva i druga utakmica u zboru, od osam četvrtina, rezultatski je Novi Beograd bio dominantan u dve, dok je u šest odnos snaga bio izjednačen.
Realno posmatrano, nije ni bilo očekivano da Šabac učini nešto više do da namuči tim koji je stvaran za najviše domete na svim poljima i koji je formu tempirao baš za maj i jun kada ga očekuju odlučujući mečevi u Srbiji i Evropi.

Šabac – N. Beograd 9:11 (3:4, 2:3, 1:3, 3:1)
Gradski bazen. Gledalaca: 700. Sudije: Kiš (NS) i Mišević (NS, Igrač više Šabac 8 (2), Novi Beograd 11 (2), Peterci Šabac 2 (2), Novi Beograd 2 (2)
ŠABAC: Filipović, Vogel, Marković, Repanović, Koptsev, Vasović, Mitrović, Stanić 1, Šulc 3, Stojanović 4, Tomović, Vukadinović, Ćetković 1.
NOVI BEOGRAD: Pijetlović G, Rašović S. 3, Mandić 1, Tomić, Vučinić 1, Pijetlović D. 3, Gogov, Jakšić 2, Martinović 1, Drašović, Rašović V, Fernandez, Šušiašvili.


Šapčani su eliminacijom Crvene Zvezde obezbedili plasman u Evropu naredne sezone, a serija za treće mesto će dati odgovor da li će u kvalifikacije za Ligu šampiona ili Evropski kup. Odgovor stiže kroz mečeve protiv Partizana. Najveći srpski vaterpolo klub je ove sezone ponovo stvorio moćan tim, koji je neskriveno želeo finale, nadajući se i tamo iznenađenju, međutim izgubili su 2:0 od Radničkog u polufinalu. U Kragujevcu su nadigrani, no gorčina je u prvom duelu prethodne srede kada mnogi u taboru crno-belih smatraju da su oštećeni u neizvesnom finišu. Imali su prednost domaćeg terena i sa tom pobedom bi bili u situaciji da na Banjici odlučuju, no....

Poput polufinala i finala, serija za treće mesto je predviđena takođe na dva dobijena meča. Partizan ima prednost domaćeg terena, domaćin je prve (18.05) i eventualno treće utakmice, dok će rivali odmeriti snage u Šapcu 21. maja. Pobednik serije obezbeđuje kvalifikacije za LŠ, poraženi za EK, gde je već Crvena Zvezda. Novi Beograd i Radnički su direktni učesnici grupne faze.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa