12. maj 2022.12. maj 2022.
Borba do poslednjeg kola – FK Mačva

Borba do poslednjeg kola – FK Mačva

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Neizvesnost do kraja

Bod protiv Budućnosti Mačvu odveo poziciju niže, ali situacija jednako teška. Poraz u Palanci bi mogao da potpuno anulira prednost Šapčana u borbi za spas. Pobedom Mačva osigurava opstanak
Posle gostovanja Budućnosti prethodnog vikenda Mačva nije ni bliža, ni dalja od eliminacije/opstanka u Prvoj ligi Srbije. Još jednom su propustili priliku Šapčani da obezbede miran kraj sezone, izabrali borbu do kraja za spas, a opet mogli su i da ostanu bez bodova i poslednja dva kola dočekaju u zoni ispadanja. Moralo je bolje, moglo je gore, rasplet tek sledi.

Sve će biti mnogo jasnije predstojećeg vikenda. Mačva gostuje u Bačkoj Palanci. Pobeda donosi opstanak, bod ostavlja brige, poraz još veće. Drugi rezultati su takođe bitni. Bačka je na pragu trećeg ranga i samo, isključivo pobeda čuva nadu u spas, ništa drugo.

Mačva – Budućnost (D) 1:1 (0:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 1.000. Glavni sudija: Milan Ilić (Ćuprija); pomoćnici: Marjanović (Despotovac) i Blagojević (Paraćin). Strelci: Tojčić u 72. za Mačvu; Kodžić u 52. za Budućnost. Žuti kartoni: Adamović i Marjanović (Mačva); Đurković i Petrović (Budućnost).
MAČVA: Samurović, Nikolić (Popović), Pešić, Jevtić, Marjanović, Belić (Mićanović), Tojčić, Adamović, Ristović (Kukuličić), Arnautović (Sladojević), Arambašić (Stevanović).
BUDUĆNOST (D): Mirković, Lainović, Zdravković, Petrović (Mrđa), Arsić, Divac (Tripković), Veselinović, Kodžić (Lučić), Janjić, Đurković (Milijašević), Marinković.


- Uvek su nezgodan rival, posebno su sada kada moraju da pobede. To će biti njima i motiv i teret, a mi moramo da iskoristimo njihove slabosti koncentrišući se na našu igru. Previše prilika smo propustili za miran kraj sezone, ovu moramo iskoristiti. Siguran sam da smo kvalitetniji i od naše igre zavisi hoćemo li se radovati na kraju - istakao je Luka Nikolić, prvotimac Mačve.

Mačva u Bačkoj Palanci nastupa u kompletnom sastavu, ali na klupi neće biti trenera Milanovića, zbog crvenog kartona protiv Dobanovaca. Ekipu će sa klupe predvoditi pomoćnik Željko Kalajdžić.

U Palanci Mačva igra i za sportsku osvetu. U sezoni 2014/15, baš u Prvoj ligi Srbije, Bačka je u Šapcu odolela na samom kraju sezone, bilo je 0:0 i taj poraz je Mačvu izbacio u Srpsku ligu. Ukoliko Mačva ne izgubi u Palanci, direktno će poslati Bačvane u srpskoligaški rang.

Budućnost je veliki favorit protiv Kabela u Novom Sadu i to je dodatna presija na Mačvu koja porazom omogućava Budućnosti da je sustigne na tabeli. Ipak i u tom slučaju Mačva ostaje iznad zbog boljeg međusobnog odnosa. Rad i Grafičar imaju priliku da pobedama obezbede spas, ali Grafičar to može protiv Zlatibora koji je u nizu od tri pobede.

Poslednje kolo donosi okršaj već srpskoligaša Kabela i Timoka i tri derbija gde Mačva dočekuje Grafičar, Zlatibor Bačku, a Budućnost Rad.

Naredne sezone će u Prvj ligi izvesno igrati novi članovi: Vršac, Trajal Kruševac i Radnički Novi Beograd, Metalac (GM) i najverovatnije Proleter (NS).
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa