12. maj 2022.12. maj 2022.
Osam nagrada za učenike
Uspeh Šabačke gimnazije na Državnom iz matematike

Osam nagrada za učenike

„Čestitamo učenicima i njihovim profesorima Violeti Kostadinović, Zorici Beguš i Goranu Đuriću. Izuzetno se zahvaljujemo Srđanu Stefanoviću, našem bivšem učeniku, uspešnom takmičaru, sada asistentu na Matematičkom fakultetu u Beogradu i predsedniku Društva matematičara Šapca na velikoj podršci i pomoći“, ističu iz Šabačke gimnazije
Na nedavno održanom Državnom takmičenju iz matematike učenici Šabačke gimnazije osvojili osam nagrada. Gimnazija je bila domaćin susreta najboljih mladih matematičara iz Srbije. Gimanzijalci su osvojili četiri prve nagrade što predstavlja do sada najveći uspeh gimnazijalaca na takmičenju državnog nivoa.

Nagrade su osvojili:
Miloš Savić , prvi razred, I nagrada
Jovan Kaličanin, drugi razred, I nagrada
Katarina Gavrilović, drugi razred, I nagrada
Iva Mijailović, četvrti razred, I nagrada
Uroš Mitrović, prvi razred, II nagrada
Miloš Raković, drugi razred, III nagrada
Marija Savić, četvrti razred, III nagrada
Veljko Božić, četvrti razred, III nagrada

Dodeljene su i nagrade Šabačke gimnazije, porodice Janković i porodice Radivojević za pokazano izuzetno matematičko znanje i najkreativnije rešenje zadatka Ivi Mijailović, učenici 4. razreda Šabačke gimnazije i Emilu Mišiću, učeniku Građevinsko tehničke škole ,,Neimar” iz Niša.

Gimanzijalci su osvojili četiri prve nagrade što predstavlja do sada najveći uspeh gimnazijalaca na takmičenju državnog nivoa

-Ove nagrade su dodeljene u čast i uspomenu na profesore matematike Šabačke gimnazije, Lidiju Janković i Slavoljuba Radivojevića, koji su za života i radnog veka ostavili poseban trag u istoriji naše škole. Čestitamo učenicima i njihovim profesorima : Violeti Kostadinović, Zorici Beguš i Goranu Đuriću. Izuzetno se zahvaljujemo Srđanu Stefanoviću, našem bivšem učeniku, uspešnom takmičaru, sada asistentu na Matematičkom fakultetu u Beogradu i predsedniku Društva matematičara Šapca na velikoj podršci i pomoći – ističu iz Šabačke gimnazije.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa