12. maj 2022.12. maj 2022.
Povećati opreznost i poštovati  saobraćajne propise
APEL MINISTARSTVA UNUTRAŠNjIH POSLOVA

Povećati opreznost i poštovati saobraćajne propise

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da povećaju opreznost i da poštuju saobraćajne propise, na roditelje da prevoze svoju decu na propisan način, a na vozače motocikala da poštuju propise u vezi ograničenja brzine i korišćenja zaštitne opreme.
Prethodnog dana, u Srbiji se dogodilo nekoliko teških saobraćajnih nezgoda, u kojima su poginule četiri osobe, među kojima jedno trogodišnje dete, dok je više osoba zadobilo teške telesne povrede, od kojih su dve životno ugrožene.
U najvećem broju navedenih nezgoda su učestvovali motociklisti, pri čemu je u svim slučajevima kao uticajni faktor za događanje saobraćajnih nezgoda bila prebrza vožnja.
U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u nedelju oko 12 časova u selu Cerovac kod Šapca, motocikl je velikom brzinom udario u putničko vozilo, pri čemu su smrtno stradali vozač motocikla, i putnici na zadnjem sedištu automobila među kojima je i dete staro tri godine.
U nezgodi koja se dogodila istog dana oko 15.25 časova na obilaznici oko grada Požarevca, prilikom preticanja došlo je do direktnog sudara putničkog i teretnog vozila, pri čemu je smrtno stradao dvadesetčetvorogodišnji vozač.
I pored toga što se povećao broj otkrivenih saobraćajnih prekršaja - upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola za 40 odsto, upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci za 60 odsto, prekoračenje dozvoljene brzine kretanja za 100 odsto, stanje bezbednosti u saobraćaju nije na zadovoljavajućem nivou.
Ministarstvo unutrašnjih poslova će u narednom periodu kontinuirano sprovoditi mere pojačane kontrole saobraćaja koje će prvenstveno biti usmerene na kontrolu brzine, vožnje u alkoholisanom stanju, korišćenja sigurnosnog pojasa i prevoženja dece na propisan način, kao i kontrolu vozača motocikala.
Mup.rs

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa