12. maj 2022.12. maj 2022.
Ravnomerno raspoređene medalje
ATLETSKA TAKMIČENjA U MAČVANSKOM BELOTIĆU

Ravnomerno raspoređene medalje

Posle dužeg vremena (dve godine) najviše zbog sprovođenja mera zdravstvene zaštite protiv korona virusa u Mačvanskom Belotiću na igralištu Fudbalskog kluba „Napredak“, održan je sedmi po redu „Vaskršnji“ atletski miting.

Učestvovali su mladi atletičari iz Šapca, Beograda, Sremske Mitrovice, Krupnja, Bijeljine, Bogatića i gosti sa Kosova i Metohije.

Ovaj već tradicionalni atletski skup mladih, gde je u dvadesetak trka, na distancama od 50 do 600 metara nastupilo preko 200 atletičara, ispunio je osnovni cilj, a to je promocija sporta, zdravog života i druženja.

Zvanično ga je otvorio paraolimpijac Ivan Cvetković, prvak Evrope u trčanju na 400 metara.
Nastupala su deca uzrasta od tri do 15 godina iz više atletskih klubova: „Junior“ Krupanj, „Akademac“ Bijeljina, „Srem“ Sremska Mitrovica, PSU „Sveta Srbija“ Beograd, „Straža“ Gnjilane, AŠK „Tempo“ Šabac, „Sprint“ Badovinci i klub domaćina Sportsko udruženje „Atletika“ Mačvanski Belotić.
Najuspešnijim najmlađim atletičarima (predškolski uzrast) i osnovcima u muškoj i ženskoj konkurenciji uručene su diplome i medalje.

Sportskim takmičenjima na travi igrališta predhodila je Sveta liturgija koja je služena u seoskom hramu Svetog Stefana Dečanskog.

Uspešan organizator bilo je Sportsko udruženje „Atletika Bogatić“, kome su pomogli Odbor za veronauku Eparhije šabačke, opština Bogatić, Crveni krst, JKP Bogatić, Opštinsko Udruženje preduzetnika, Fudbalski klub „Napredak“ Mačvanski Belotić, KUD „Milić od Mačve“ Mačvanski Belotić i štamparija „Partizan“ Bogatić.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa