12. maj 2022.12. maj 2022.
Devojka iz orlovog gnezda
ROMANSIRANA BIOGRAFIJA MILUNKE SAVIĆ

Devojka iz orlovog gnezda

Grad Šabac, je prvi put dao podršku finansirajući štampanje IV dela ove tetralogije. Priče u prvom licu o heroini osobene emocije, žene koja je odlikovana najviše u istoriji vojevanja ostavljaju bez daha. Spoj su istoriografije i beletristike, živopisne, tople i primamljive za sve generacije čitalaca
Predstavnici Kancelarije za mlade grada Šapca, bili su oduševljeni da su deo prezentacije tetralogije Devojke iz doline jorgovana, romansirane biografije Milunke Savić iz pera naše sugrađanke, autorke Jasmine Lazarević.

Grad Šabac, je prvi put dao podršku finansirajući štampanje IV dela ove tetralogije. Priče u prvom licu o heroini osobene emocije, žene koja je odlikovana najviše u istoriji vojevanja ostavljaju bez daha. Spoj su istoriografije i beletristike, živopisne, tople i primamljive za sve generacije čitalaca.



Lik Milunke Savić predstavila je publici volonterka Kancelarije za mlade, Teodora Petrović. Zahvaljujemo se Domu kulture sa Mišara, na autentičnoj uniformi kaplara iz perioda Velikog rata. Scenografiju su improvizale autorka Jasmina Lazarević i koordinator kancelarije za mlade Mirjana Janjić, da bi potcrtale atmosferu s početka prošlog veka. Volonteri Kancelarije za mlade izveli su prigodan program, citirajići izbor delova tekstova iz romana Jasmine Lazarević.

Dr Anđelka Lazić je edukativno i smelo prenela najznačajnije podatke iz sva četiri dela. Na uvodnu reč recenzenta, nadovezali su se volonteri Mihajilo Bogdanović, Aleksandar Kostić i Teodora Petrović. Ana Dakić nosila je kostim koji asocirao na Jelenu Anžujsku, a Jovana Fafulić narodnu nošnju iz Srbije. Od velike pomoći bili su Jovan Marković i Đorđe Petrović koji su tehnička podrška bez greške, tako da su muzička i prezentacija slajdova tekle na profesionalnom nivou.
Na kraju divnog druženja svim učesnicima koji su doprineli uspešnoj prezentaciji ove osobene istorijiografske literature, značajne za kulturu i pozitivnu tradiciju Srbije, Kancelarija za mlade dodelila je zahvalnice. Nadamo se da ćemo biti uspešan tim u predstavljanju pete knjige Jasmine Lazarević koja je u nastajanju.
Koordinator Kancelarije za mlade grada Šapca Mirjana Janjić

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa