1. decembar 2011.1. dec 2011.
ZA „GLAS PODRINjA“: PRVOSLAV ČUBRAK, TRENER I SPORTSKI RADNIK, OBELEŽIO ERU BOKSA U ŠAPCU

FAJTER, LjUBIMAC PUBLIKE

Zlatiborac, Šapčanin, Posavotamnavac. Tri su prostorne odrednice a, mesto, među konopcima i oko njih uz brojne talente plemenite veštine njegov su život. Prvoslav Čubrak od svoje 15. godine živi za boks i uz njega. Počelo je 1957. godine u Beogradu
Bio sam učenik ŠUP škole kao elektro-zavarivač a sudbina sportska je htela da tu u Brodogradilištu bude bokserski klub “Brodarac“ i sve je krenulo u kategoriji u kojoj je član kluba imao srebro sa Evropskog prvenstva u Moskvi 1960. godine u pero lakoj kategoriji. Kako sam bio u zapećku, jer tadašnje veličine su bile nedodirljive 1961. godine prelazim u Crvenu Zvezdu, gde sam pružao dobre partije u šampionskoj ekipi stare Jugoslavije. Osvojene su u tom periodu, to sa ponosom ističem tri šampionske titule, počinje ispovest fajter ringa.
Posle izvesnog vremena i sudbinski određeni Petrić, pridružuje se ekipi Zvezde, u kojoj su bili Anton Žmak, Branko Dimić i Mića Milivojević čudo od boksera, kako dodaje Čubrak.
Da ne bi stagnirao odlazim u Radnički gde sam bio standardan uz Iliju Pajkovića Šugera, Rajka Ilića sve do 1967. godine. To je bilo vreme istinske plemenite veštine, a danima u “Zvezdi“ i “Radničkom“ se dičim u svojoj krcatoj karijeri, da bi 1967. godine sa suprugom Dragicom na njen nagovor stigao u svoj Šabac i “Mačvu“, tada na prostoru tačnije ispod tribina Hipodroma, sadašnjeg naselja Trkalište.
- Počeo sam sa legendarnim Morune, a nastupao sa braćom Karadarević i kako reče umetnikom među konopcima Milom Savićem.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa