19. maj 2022.19. maj 2022.
Pored planiranog upisa 330 studenata osnovnih studija, u školskoj 2022/23. godini prema raspisanom konkursu za upis na Odsek za medicinske i poslovno-tehnološke studije, predviđen je upis i 49 studenata u prvu godinu master studija Zdravstvene nege

Pored planiranog upisa 330 studenata osnovnih studija, u školskoj 2022/23. godini prema raspisanom konkursu za upis na Odsek za medicinske i poslovno-tehnološke studije, predviđen je upis i 49 studenata u prvu godinu master studija Zdravstvene nege

Novi studijski program na Odseku za
medicinske i poslovno-tehnološke studije

Strukovni master medicinska sestra

Prevashodni cilj ovog studijskog programa je obrazovanje i osposobljavanje visoko stručnih kadrova u oblasti sestrinstva, koji će doprineti poboljšanju strukture ljudskih resursa u svim ustanovama zdravstvene zaštite, od primarnog do tercijarnog nivoa
Odsek za medicinske i poslovno-tehnološke studije, Akademije strukovnih studija Šabac od ove godine upisaće, uz već postojeće studijske programe osnovnih studija, i prvu generaciju master studenata. Ova visokoškolska ustanova stalnim unapređenjem i praćenjem globalnih trendova, kako kroz aktuelne nastavne planove i programe, tako i kroz realizaciju nastave, postavlja visoke standarde koji za cilj imaju stvaranje stručnjaka iz različitih oblasti. Studentima je omogućen profesionalni razvoj, sticanje znanja i veština iz odabranih oblasti kako bi po završetku studija postali perspektivan kadar.

Na Odseku za medicinske i poslovno-tehnološke studije odlukom Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta akreditovan je studijski program Master strukovnih studija Zdravstvena nega. Dugogodišnja predanost i visok kvalitet rada na osnovnim studijama Zdravstvene nege, koje su prvi put akreditovane 2014. godine, predstavljali su dobru osnovu da se studentima omogući nastavak školovanja kako bi svoje obrazovanje podigli na viši nivo.

Studijski program master Zdravstvena nega nudi studentima najnovija stručna i naučna saznanja iz medicinskih i srodnih naučnih disciplina, a posebno iz sestrinstva, komunikologije, elektronskog obrazovanja i metodike nastave, što je neophodno za obrazovanje strukovnih master medicinskih sestara, njihovo usavršavanje i budući rad u zdravstvenim i prosvetnim ustanovama. Prevashodni cilj ovog studijskog programa je obrazovanje i osposobljavanje visoko stručnih kadrova u oblasti sestrinstva, koji će doprineti poboljšanju strukture ljudskih resursa u svim ustanovama zdravstvene zaštite, od primarnog do tercijarnog nivoa.

Studije na ovom studijskom programu su usaglašene sa Zakonom o visokom obrazovanju Republike Srbije, Bolonjskom dekleracijom i sa studijskim programima u okruženju, kao i sa EU direktivama i Zakonom o regulisanim profesijama i priznavanju profesionalnih kvalifikacija. Master strukovne studije Zdravstvene nege obuhvataju studije u trajanju od dve godine (četiri semestra), na kojima se stiče 120 ESPB i stručno zvanje Strukovni master medicinska sestra.

Pored planiranog upisa 330 studenata osnovnih studija, u školskoj 2022/23. godini prema raspisanom konkursu za upis na Odsek za medicinske i poslovno-tehnološke studije, predviđen je upis i 49 studenata u prvu godinu master studija Zdravstvene nege. Kao i do sada, ova visokoškolska ustanova spremno dočekuje novu generaciju studenata kojima će kroz spoj tradicije, posvećenosti, kvaliteta i znanja pružiti najbolje obrazovanje.
Akademija strukovnih studija Šabac

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa