19. maj 2022.19. maj 2022.
„Ubrada mlade“
GODIŠNjI KONCERT FOLKLORNOG ANSAMBLA DOMA KULTURE PRNjAVOR

„Ubrada mlade“

Počeli smo i nastavićemo manifestaciju „Miholjski susreti sela Mačve“, za koju smo imali, a verujem i dalje imaćemo podršku grada Šapca i Ministarstva za brigu o selu. Pripremamo i više drugih manifestacija za koje postoji veliko interesovanje, kaže Mario Maksimović
U prepunoj sali Doma kulture „Prnjavor“ u Mačvanskom Prnjavoru, prošle nedelje održan je tradicionalni godišnji koncert Folklornog ansambla Doma kulture „Prnjavor“.

Izvođači nagrađeni su gromoglasnim aplauzima, naročito najmlađi i prvi folklorni ansambl, a dosta pažnje privukla je koreografija „Ubrada mlade“


Izvedeno je više koreografija raznih autora, a sa scene su se čuli spletovi izvornih narodnih pesama i solistički zvuk flaute.

Na programu imamo preko 20 koreografija. Nastupali smo širom Srbije i u Grčkoj


Svi izvođači nagrađeni su gromoglasnim aplauzima, naročito najmlađi i prvi folklorni ansambl, a dosta pažnje privukla je koreografija „Ubrada mlade“, drugi dan mačvanske svadbe, igre i pesme iz Mačve u koreografiji Miloša Simića.

-Na programu imamo preko 20 koreografija. Nastupali smo širom Srbije i u Grčkoj. Počeli smo i nastavićemo manifestaciju „Miholjski susreti sela Mačve“, za koju smo imali, a verujem i dalje imaćemo podršku grada Šapca i Ministarstva za brigu o selu. Pripremamo i više drugih manifestacija za koje postoji veliko interesovanje, kaže Mario Maksimović direktor Doma kulture Prnjavor.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa