19. maj 2022.19. maj 2022.
Vojni lekar u Krnulama
OPŠTINA VLADIMIRCI

Vojni lekar u Krnulama

Po treći put selo Krnule gosti medicinski tim vojnih lekara Komande rečne flotile iz Novog Sada i prvog pontonirskog bataljona iz Šapca u akciji „Vojni lekar na selu“. Četrdesetak uglavnom starijih žitelja nije krilo oduševljenje što može nadomak kuće proveriti svoje zdravlje:

Zahvalni smo što posle pauze usled korone možemo tako reći na kućnom pragu proveriti svoje zdrastveno stanje. Tim pre što mnogi nemaju overenu zdrastvenu knjižicu a ovde mogu besplatno da se pregledaju, urade EKG srca, izmere nivo šećera u krvi i provere pritisak, u glas su govorili Jagoda, Janko i Vojislav Lekić i Borivoje Radović.

Poverenik Opštine Vladimirci za mesnu zajednicu Krnule Nebojša Radović je istakao značaj ove već tradicionalne akcije i za selo i za opštinu:

Dirljiv je bio gest osnovaca, izdvojenog odeljenja OŠ „Žika Popović“, koje u svom stilu posvećeno vodi učitelj Đorđe Vuletić. Medicinarima su nadahnute klinceze i klinci poklonili oslikane radove inspirisane akcijom koji će krasiti i rečnu flotilu iz Novog Sada i šabački garnizon. Bio je to dirljiv trenutak u kom su svojom nevinom dušom izmamili neopisivo zadovoljstvo medicinskog tima.


Hvala neumornoj ekipi iz Novog Sada i Šapca a akcija „Vojni lekar na selu“ je gest brige za seljane kojima je pomoć preko potrebna, reči su Radovića.

Zamenik predsednika Opštine Vladimirci Milorad Milinković nije krio zadovoljstvo organizacijom akcije i odzivom meštana sela Krnule:

Vojska Srbije i na ovaj način brine o svom narodu. Suvišno je govoriti koliko ova pomoć lekarskog tima znači seljanima uz sve pohvale na ovoj neraskidivoj vezi i dobroti samih medicinskih radnika.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa