19. maj 2022.19. maj 2022.
Bitka za poziciju tri
RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Bitka za poziciju tri

Dobra igra, ali nedovoljno snage za majstoricu u polufinalu. Meč protiv Jagodine ispit psihološke snage. Medicinar nosi nepotpun sastav, Jagodinke razočarenje posle neuspeha
Da je neko Medicinaru ponudio četvrto mesto i finale Kupa pre početka sezone, nesumnjivo da bi klub prihvatio, ali kada je u situaciji da napravi korak više, svakako vredi pokušati da se isti i učini. Bez nekoliko prvotimki, bez najboljeg igrača i bez najboljeg strelca, bez dve Ane, pružio je dobar otpor Bekamentu u polufinalu, posebno u drugom meču. Iskustva, snage i malo koncentracije mogle su doneti iznenađenje i treći meč, no Aranđelovac je sasvim zasluženo u finalu, Šapčanke u borbi za treće mesto.

Rival u toj borbi, u dva meča, biće Jagodina, još uvek vladajući šampion. Prvi meč je u Jagodini, revanš u Šapcu. Jagodinke su pobednice Kupa, višestruke uzastopne šampionke, kvalitetniji, potpuniji i iskusniji tim i svakako favorit u ovim mečevima. Ipak, Medicinar bi mogao da ima jednu prednost.

Medicinar – Bekament BB 26:30 (10:11)
Hala „Zorka“. Gledalaca: 500. Sudije: Pandžić (Zrenjanin) i Mošorinski (Novi Sad). Sedmerci: Medicinar 8(5); Bekament 4(4). Isključenja: Medicinar 4; Bekament 10 minuta.
MEDICINAR: Jarić, Obrenović 10 (3), H. Petrić, Kojić 1, Mandić, E. Petrić, Cvejić (10 odbrana), Kažić, Cvetinović, Vasić 3, Krstić 6(2), Rakić, Ivković 6, Glišić (1 odbrana).
BEKAMENT: Mitrović, Atanasković, Radojičić, Preković, Stepanović 5(1), Stanojlović 4, Anić, Petrović 5, Malenović, Simić (15 odbrana), Ankić, Rajović 2, Agatunović 1, Nićiforović, Mančić 4, Garović 9 (3).


Šapčanke su već ostvarile sve ciljeve, sezona je svakako uspešna i bilo kakvog pritiska nema. Jagodina nije ostvarila svoj cilj i sezona je svakako neuspešna za njih. Jesu Inđija i Bekament izuzetni. međutim Jagodinke su u sezonu ušle sa pedigreom ekipe koja je osvojila tri uzastopne titule, a da nije bilo prekida zbog Kovida verovatno bi bio i kvartet pehara. Značajan deo sezone su bile prve, osvojile Kup i moraju sada da nađu motiv u mečevima koje nisu planirali.

-Pokušaćemo da pobedimo, da se spremimo koliko možemo. Nadamo se i oporavku rovitih rukometašica. Želimo da dalje napredujemo i da napornu, ali svakako uspešnu sezonu, učinimo još boljom – istakao je trener Medicinara Nenad Tešić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa