26. maj 2022.26. maj 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

NOVA DONACIJA VLADE RS ŠABAČKOM DOMU ZDRAVLjA

Vozilo za pacijente na hemodijalizi

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić uručio je ključeve vozila Fiat Dukato Domu zdravlja ,,Dr Draga Ljočić”. Vozilo, koje je doniralo Ministarstvo zdravlja, opremljeno je najsavremenijom opremom za siguran transport pacijenata do Službe za dijalizu Opšte bolnice Šabac.

-Zdravsteni sistem jedan je od stubova svakog društva i zbog toga su podrška grada i države zdravstvenim ustanovama od velikog značaja. Osim najsavremenijih vozila i opreme, zahvaljujući pomoći države, Šabac će dobiti novu bolnicu u vrednosti od 50 miliona evra, koja će se nalaziti na Kamičku. Time će nivo zdravstvene zaštite u Šapcu i okolini biti podignut na viši nivo. Naši sugrađani zaslužuju da imaju najsavremeniji zdravstveni centar za prevenciju i lečenje, istakao je gradonačelnik Pajić.

Fiat Dukato je sedmo vozilo koje je donirano šabačkom Dom Zdravlja u proteklih godinu i po dana.

- Imamo 50 pacijenata koje svakoga dana, osim nedelje, prevozimo od njihovih domova do Službe za dijalizu. Vozilo koje je opredeljeno za njihov prevoz ima 9 sedišta i 2 kardiološe stolice koje su namenjene slabo pokretnima i nepokretnima. Ovim vozilom brže ćemo stići do najudaljenijih sela. Vrednost vozila je 3,9 miliona dinara, rekla je dr Jasmina Stanković, direktorka Doma zdravlja i zahvalila Ministarstvu zdravlja na donaciji.
M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa