26. maj 2022.26. maj 2022.
ŽRK Medicinar u Jagodini (foto: fb strana kluba)

ŽRK Medicinar u Jagodini (foto: fb strana kluba)

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Seniorke na odmoru

Seniorski tim Medicnara sinoć je okončao dugu i napornu sezonu. U hali „Zorka“ odigran je revanš meč borbe za treće mesto u domaćem šampionatu. Ne znamo ishod, ali je svakako Jagodina i bez velike prednosti koju je donela u Šabac bila veliki favorit. U prvom duelu ekipa Šapčanki bez Ane Radović, Ane Tomković, Aleksandre Krstić bila je u igri u prvoj trećini meča, a onda se prošlosezonski šampion značajno odvojio i ostvario ubedljivu pobedu.

Jagodina - Medicinar 43:31 (19:14)
SH Jasa. Gledalaca: 50. Sudije: Antić i Jakovljević (obe Beograd). Sedmerci: Jagodina 4(4); Medicinar 7(4). Isključenja: Jagodina 8; Medicinar 6 minuta.
JAGODINA: Kostić, Adžić 8, Ćorović 2, Majkić 4, Pejović 2, Sukur 7 (2), Nišavić, Gugač 2, Radović 2, Janjić, Bojičić 5, Kadović, Savić 2 (1), Stojanović 3, Gojković 1 (1), Mitrović 4.
MEDICINAR: Jarić, Obrenović 5, Petrić 1, Kojić 6, E. Petrić, Cvejić, Kažić 5(4), Cvetinović 4, Vasić 8, Rakić, Ivković 2, Glišić.


Medicinar su ove sezone pratili brojni pehovi sa povredama, veliki broj igrača je otišao na polusezoni, dogodila se i promena na mestu trenera u samom finišu. Uspele su da ostvare primarni cilj, plasman u plej of u izvanrednom finišu sezone kada su uprkos teškom rasporedu uspele da ostvare dobre rezultate protiv favorita, a proleće je upotpunjeno i u trofejnoj vitrini gde je sada i pehar namenjen vicešampionu Kupa. Teško je pronaći jedan meč u kome su teget-bele imale kompletan tim. Sezonu je obeležio i povratak Ane Radović u januaru, no u poslednjih pet utakmica zbog povrede nije bila na rapsolaganju.

Za seniorke sledi pauza do priprema za novu sezonu. Karakteristika Medicinara je mlad tim, te neće sve one koje su nastupale za seniorsku ekipu na odmor, kadetkinje čeka finale Prvenstv Srbije čiji je Šabac domaćin od 3. do 5. juna.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa