1. decembar 2011.1. dec 2011.
KAD PORASTEM BIĆU SLIKAR

ZANIMLjIVO I OPUŠTENO

Oni su mladi, talentovani i kažu, istrajni u svojim namerama da kad porastu budu slikari. Zajednička im je ljubav prema likovnoj umetnosti i Škola crtanja Braće Lukić gde stiču prve pouke i razvijaju kreativnost
Dunja i Jana Maksimović, učenice drugog i četvrtog razreda OŠ “Laza K. Lazarević“ iz Šapca, u Školu crtanja braće Lukić idu već godinu i po dana. Ljubav prema likovnoj umetnosti nasledile su od majke, dok im se na samim časovima najviše sviđa da zanimljiva i opuštena atmosfera u kojoj mogu dosta toga da nauče.
-Volim da crtam, ali volim i engleski. U Školi kod braće Lukić sam naučila da crtam mrtvu prirodu, životinje i još dosta toga. Najviše volim da radim karikature. Do sada nisam izlagala, ali se nadam da ću imati neki svoj rad na “Svetosavskoj izložbi“ ““ kaže osmogodišnja Dunja i sa sigurnošću tvrdi da će kad poraste biti učiteljica.
Pored crtanja i slikanja, sestre Maksimović su ranije zajedno trenirale gimnastiku. Kao i Dunja, i Jana je oduševljena učenjem stranih jezika, pa shodno tome ne čudi ni njen izbor budućeg poziva.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa