26. maj 2022.26. maj 2022.
Učenik „želeo da se našali“
DOJAVE O POSTAVLjENIM BOMBAMA U ŠAPCU

Učenik „želeo da se našali“

Prve anonimne dojave o postavljenim bombama prošle sedmice su stigle i u Šabac. Na meti su se u sredu našle dve banke i Osnovna škola „Laza K. Lazarević“.

Dok su banke dobile mejl u kom su obaveštene o postavljenoj bombi, pretnja školi je upućena telefonskim putem. Sa skrivenog broja je puštena snimljena poruka da je bomba postaljena. Učenici su odmah pušteni kućama i obaveštena je policija koja je poslala ekipe kako bi izvršile kontrolu obejakata. Nakon višečasnovne pretrage utvrđeno je da je dojava bila lažna, a dva dana kasnije i da je poziv uputio učenik osmog razreda ove škole.

Škola je pokrenula vaspitno-disciplinski postupak i treba da donese odluku koja disciplinska mera će biti preduzeta protiv učenika, a nezvanično saznajemo da je protiv maloletnika podneta i krivična prijava.

-Od strane načelnika Policijske uprave, obavešten sam da se radi o našem učeniku. Škola je odmah obavestila Centar za socijalni rad, Školsku upravu u Valjevu i okupio se tim za zaštitu učenika od nasilja. Obavili smo razgovor sa roditeljima deteta i dogovorili smo se da dva dana ne dolazi na nastavu. Učenik je jutros sa jednim od roditelja išao u Centar za socijalni rad na razgovor, nakon čega su trebali da dođu u školu kako bismo razgovarali o disciplinskoj meri. Međutim, oni u školu nisu došli. Škola je pokrenula vaspitno disciplinksi postupak i biće doneta disciplinska mera, rekao je u petak za “Glas Podrinja“ direktor škole Milan Blagojević.

Učenik je izjavio da je želeo da se našali.
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa