26. maj 2022.26. maj 2022.
Učenik „želeo da se našali“
DOJAVE O POSTAVLjENIM BOMBAMA U ŠAPCU

Učenik „želeo da se našali“

Prve anonimne dojave o postavljenim bombama prošle sedmice su stigle i u Šabac. Na meti su se u sredu našle dve banke i Osnovna škola „Laza K. Lazarević“.

Dok su banke dobile mejl u kom su obaveštene o postavljenoj bombi, pretnja školi je upućena telefonskim putem. Sa skrivenog broja je puštena snimljena poruka da je bomba postaljena. Učenici su odmah pušteni kućama i obaveštena je policija koja je poslala ekipe kako bi izvršile kontrolu obejakata. Nakon višečasnovne pretrage utvrđeno je da je dojava bila lažna, a dva dana kasnije i da je poziv uputio učenik osmog razreda ove škole.

Škola je pokrenula vaspitno-disciplinski postupak i treba da donese odluku koja disciplinska mera će biti preduzeta protiv učenika, a nezvanično saznajemo da je protiv maloletnika podneta i krivična prijava.

-Od strane načelnika Policijske uprave, obavešten sam da se radi o našem učeniku. Škola je odmah obavestila Centar za socijalni rad, Školsku upravu u Valjevu i okupio se tim za zaštitu učenika od nasilja. Obavili smo razgovor sa roditeljima deteta i dogovorili smo se da dva dana ne dolazi na nastavu. Učenik je jutros sa jednim od roditelja išao u Centar za socijalni rad na razgovor, nakon čega su trebali da dođu u školu kako bismo razgovarali o disciplinskoj meri. Međutim, oni u školu nisu došli. Škola je pokrenula vaspitno disciplinksi postupak i biće doneta disciplinska mera, rekao je u petak za “Glas Podrinja“ direktor škole Milan Blagojević.

Učenik je izjavio da je želeo da se našali.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa