26. maj 2022.26. maj 2022.

Pitali smo naše sugrađane šta misle o trenutnom Zakonu o bezbednosti saobraćaja i šta je to što bi izmenili u njemu

Dejan Pavlović
Potpuno bih izmenio kaznenu politiku kada je reč o vožnji pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Uveo bih nultu toleranciju za alkoholisana lica koja upravljaju motornim vozilima, posebno kada dođe do prekršaja prema detetu, prekoračenja brzine u zoni škole. Nepropuštanje pešaka na pešačkom prelazu te ugrožavanje njegovog života po meni treba sa sobom da nosi i oduzimanje vozačke dozvole.

Foto: "Glas Podrinja"


Dragutin Stevanović
U Zakonu o bezbednosti saobraćaja bih izmenio kažnjavanje vozača pod dejstvom alkohola. Ko prvi put sedne za volan pijan, nakon zabrane upravljanja motornim vozilom od nekoliko meseci, ponoviće to delo opet. Mnogi nastave da voze i u toku zabrane. Treba trajno oduzeti vozačku dozvolu ali i propisati kaznu zatvora. Svojim nesavesnim ponašanjem alkoholisani vozači ugrožavaju život drugih učesnika u saobraćaju.

Foto: "Glas Podrinja"


Aleksandar Stojković
Postoji mnogo stvari koje bih promenio. Mislim da su trenutne mere slabe, posebno kada je reč o licima koji upravljaju vozilom pod dejstvom narkotika i alkohola. Kaznena politika je blaga. Protivnik sam bezbednosnih mera jer smatram da one u principu ne donose ništa. Neophodno je raditi na edukaciji, pod tim podrazumevam rad sa decom. Kako bi bilo kakve mere imale smisla i služile svrsi potrebno je raditi podizanju svesti ljudi.

Foto: "Glas Podrinja"


Vladimir Đinić
U vezi Zakona o bezbednosti saobraćaja možemo pričati o različitim njegovim delovima koje bi po mom mišljenju trebalo ispravljati. Pre svega bih izdvojio onaj deo zakona koji se odnosi na obaveze vozača u odnosu na pešake. Mislim da nisu dovoljno dobro definisane te uredbe i da se od vozača često traži nešto što ne mogu da ispune.

Foto: "Glas Podrinja"


Branislav Jovičić
Sa lepim vremenom na ulice su izašli motociklisti. Smatram da nema ništa gore od održavanja moto skupova. Tada vozači neretko u vidno alkoholisanom stanju sednu na motor. Saobraćajna policija bi trebalo da pojačano kontroliše učesnike tih skupova, jer se ne može dopustiti da pijani divljaju po gradu.

Foto: "Glas Podrinja"


Lela Pantelić
Neophodno je da se prvenstveno poveća broj saobraćajaca na ulicama. Blizu raskrsnica bi trebalo da bude više ležećih policajaca kako bi se saobraćaj usporio bar na neki način. Bezbroj puta se desilo da u blizini pešačkog prelaza vozač ne uspori iako se nalazi pešak na njemu. Smatram da su kazne za nepoštovanje saobraćajih propisa male.

Foto: "Glas Podrinja"

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa