26. maj 2022.26. maj 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

PROBLEM STANARA ZAJEDNIČKOG DVORIŠTA U PROTE SMILjANIĆ 40

Kuća se ruši i preti komšijama

Kada se prođe ulicom Prote Smiljanić, pored broja 40, na prvi pogled nema ništa neobično. Zajedničko dvorište, sa dve lepo uređene kuće do ulice. Kada se uđe u dvorište, slika se znatno menja i pred očima iskrsava prizor dostojan uvodne scene nekog horor filma.

Polu srušena napuštena kuća, po kojoj trče i gamižu sitnije životinje i insekti, preti da padne svakog trenutka. Stanari kažu da je kuća prvi put prodata pre više godina, dok je bila u dobrom stanju, ali bez njihove saglasnosti. Trenutna vlasnica ju je, navode, kupila 2019. godine, takođe bez njihove saglasnosti, i od tada se nije pojavljivala.

Kuća je počela da se ruši prošle godine. Stanari dvorišta kažu da su nakom mnogo peripetija nadležni uspeli da nađu vlasnicu, da se ona tu nakratko pojavila, ali da se od tada ništa nije promenilo.

Ono što je ostalo od kuće stoji na “klimavim nogama”. Pitanje je trenutka kada će i to popustiti i samo sreća da posluži da u tom trenutku nikoga ne bude u blizini. Šut će verovatno pasti i u susedno dvorište.

Trenutno je napuštena straćara igralište za bubašvabe, miševe, pacove, guštere i zmije. Svaka oluja je može oboriti, a leto i vreme oluja tek predstoji.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa