26. maj 2022.26. maj 2022.
Vladimirčani na Novosadskom sajmu
OPŠTINA VLADIMIRCI

Vladimirčani na Novosadskom sajmu

Međunarodni 89. Novosadski sajam ugostio je i 230 žitelja Opštine Vladimirci. Moglo se narodski rečeno videti od igle do lokomotive u poljoprivredi i od tradicionalnih do inovativnih proizvodnji hrane. Lokalna samouprava Opštine Vladimirci je obezbedila prevoz i ulaznice za ugledni skup.

Uživali su između ostalih Ana, Dragica, Ivan, Dragan, Dule, Svetlana, Vesna, Slavko a pored ostalih iz sela Prova, Belotića, Lojanica, Vukošića i Vladimiraca u prebogatom sadržaju od ponude mašinskog parka do dana stoke kojem su prisustvovali. Bilo je tu rasnih krava, ovaca, koza do gizdavih konja. Sve za utisak da je zlata vredno viđeno da unapredi život sela i u Opštini Vladimirci. Dugo se pričalo u povratku o viđenom i želji da se primeni u poljoprivredi Opštine Vladimirci.

Skupu koji je edukovao ali i ponudio za svakoga po nešto bio je i čelni čovek opštine Goran Zarić:
„Uvek smo bili na skupovima koji vode korak napred i nama iz skromnijih ali bogom danih opština za poljoprivredu. Mi smo kao Lokalna samouprava omogućili da se puno toga vidi i nauči. Zadovoljan sam što je karavan znatiželje imao puno mladih ali što smo prepoznali sebe u tom lancu napretka. I nadalje bićemo na svakom mestu koje vodi boljitku, bio je zadovoljan predsednik Opštine Vladimirci.

I za sam kraj podatak da je u karavanu onih koji su želeli videti novine u poljoprivredi bio je i iznenađujući veliki broj žena, što opet govori o novinama u poimanju sela.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa