26. maj 2022.26. maj 2022.
Plaketa  manastiru Kaona
CRVENI KRST OPŠTINE VLADIMIRCI

Plaketa manastiru Kaona

Prolećna akcija dobrovoljnih davalaca krvi u manastiru Kaona uz odličan odziv protekla je u znaku uručenja plakete drevnoj svetinji od Instituta za transfuziju krvi Srbije a za podizanje svesti, tokom brojnih akcija, o dobrovoljnom davanju krvi:

„Ovo je samo mali znak pažnje za podršku koju imamo u realizovanju akcija dobrovoljnog davanja krvi. U ovoj drevnoj svetinji sve je bilo u znaku odličnog odziva i besprekorne organizacije od strane Crvenog krsta ali i sluha Lokalne samouprave opštine Vladimirci. Ovaj prostor naprosto obavezuje na humanost, darujući plaketu rekao je Dušan Serafimović promoter Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Zahvalio se domaćin okupljanja humanista starešina manastira Iguman Filimon:
„Na ovom svetom mestu sledeći Hristovu žrtvu za vasceli ljudski rod, davanje krvi je primer koji se mora negovati i poštovati. Zahvalni smo i na podršci opštine Vladimirci i predsednika Gorana Zarića te davaocima krvi, zadovoljno je zborio Iguman Filimon.

U ime Lokalne samouprave Opštine Vladimirci skup je pozdravila načelnica opštinske uprave Slavica Mirković:
„Opština je uvek podržavala, podržava i podržavaće sve humanitarne akcije. Davalaštvo krvi je jedna od najhumanijih akcija i to ćemo posebno negovati u budućem periodu. Poplave, požari, pandemije imaju svoje heroje, a heroji u svim vremenima su davaoci krvi. Zahvalnost i Institutu za transfuziju krvi, manastiru Kaoni, Igumanu Filimonu i Crvenom krstu na dugogodišnjoj odličnoj saradnji sa željom da se još dugo godina u zdravlju ovde srećemo, rekla je Načelnica opštinske uprave.

I sekretar Crvenog krsta Vladimirci Petar Popović u besprekornoj organizaciji video je put dobre saradnje sa institutom:
„Sve je proteklo u pozitivnoj i atmosferi humanosti i dobrote. Sve smo realizovali uz sjajno gostoprimstvo manastira Kaona i razumevanje i podršku opštine. Plaketa je samo šlag na torti i ovog okupljanja u akciji koja je imala odziv od 40 dobrovoljnih davalaca a krv je dalo njih 38, sumirao je dan humanitaraca koji su darovali tečnost koja život znači.

I za kraj podatak da je u dosadašnjih 17 akcija u Kaoni krv dalo preko 400 dobrovoljnih davalaca krvi.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa