26. maj 2022.26. maj 2022.
Dejan Jurišić sa kaktusima

Dejan Jurišić sa kaktusima

DEJAN JURIŠIĆ MODNI FRIZER I ODGAJIVAČ KAKTUSA IZ BOGATIĆA

Friziranjem gradi prijateljstva

Nekadašnji osnovac i srednjoškolac iz Bogatića Dejan Jurišić, frizerske veštine o kojima je maštao kao sedmogodišnjak, sticao je u prvoj privatnoj Akademiji za ove poslove formiranoj u Beogradu. Kasnije se osamostalio i potpuno posvetio „prvoj poslovnoj ljubavi“. Danas tvrdi da nije pogrešio. Izabrao je posao budućnosti.

Uz to nekako paralelno došli su i kaktusi kojih danas u svojoj kolekciji ima preko 200 i oni su mu veliki hobi. Kaže da mu predstavljaju odmor i razonodu. Neobične su lepote.

S druge strane za 20 godina od kako radi u svom frizerskom salonu u Beogradu stekao je dosta prijatelja. Izdvajaju ga predanost i kvalitet, a potvrde o tome redovno stižu od zadovoljnih pacijenata. Osim friziranja i sve češće šminke, ljubaznost je uvek prisutna, te nije ni čudo što korisnici njegovih usluga postaju stalni klijenti.

-Farbanje kose je neizbežan zahtev. Traže uglavnom ležernije i opuštenije varijante, talas, lokne, punđe... Sve u svemu nije preterano zahtevno ali iziskuje različito vreme i trud. Opuštanje uz kaktuse dolazi posle, ne retko i po koja kafa i „čašica“ razgovora, kaže Dejan.

Dejan na radnom mestu


Kad su klijenti u pitanju nema pravila. Ima tu i dosta javnih ličnosti.
-Dejan je frizer kakav se samo poželeti može. Vredan je, poslovan, ljubazan. Spreman je da čuje i uvaži naš predlog, ali uvek ima i svoju ideju. Tako je uz rad stekao dosta prijatelja, kaže glumica Gordana Bjelica.

Posla uvek ima, a ovih dana posebno, jer dosta mačvanskih mlada žele da im baš on pripremi frizuru za ono sudbonosno DA. Zato i vikendom, kad dolazi kući u Bogatić nema odmora, a krug njegovih mušterija sve je širi.

U Bogatiću je rođen, tu ga čeka i njegova druga ljubav od malena. To su kaktusi, razmešteni svugde oko kuće.

-Počeo sam da ih skupljam kao dečak. Veoma su mi dragi, a neki stari i preko pola veka. Posebno me inspirišu njihovi cvetovi, bez obzira što kratko traju, neki samo jednu noć, drugi dva tri dana, ističe Dejan i posebno potencira da njegove omiljene biljke mnogo vole sunce i leto je za njih gotovo idealno vreme. Zimi „spavaju“ dobro zaštićeni od hladnoće.

U Bogatiću doživljavaju „poseban tretman“. To i prirodni uslovi omogućavaju. Zato Dejanovi kaktusi zrače punom energijom.

Kompletnu idilu na rodnom ognjištu upotpunjuju paunovi, pravi mini zološki vrt koji gradi naš domaćin i za to uvek ima neke nove ideje.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa