2. jun 2022.2. jun 2022.
OPŠTINA VLADIMIRCI

Dame, dobrodošle u Bušido 1

Aikido klub Bušido 1 uz kvalitetan rad, idući u korak sa vremenom želi animirati žensku populaciju za bavljenje ovim sportom a kao prevenciju u eventualnim iskušenjima. Stiče se veština za odbranu od nasilnika tvrdi trener kluba majstor Aikidoa treći dan i Džiju džice drugi dan Dragan Zarić:
„Svedoci smo neprijatnih situacija po nežniji pol na svakom koraku. Savladavajući veštinu odbrane dame postaju i samouverenije ali i spremne da pruže dostojan otpor. Mi naravno radimo redovno po već prepoznatljivom ritmu a eto prilike i za roditelje da svoju žensku decu upute u spoznaju ovog borilačkog sporta, zlu ne trebalo, kaže Zarić.

Dragan Zarić


A primer je predškolac Andrea Mirković iz Vladimiraca koja vežba uporno i tvrdi da se ne plaši nikoga:
„U klubu trener nas uči veštini odbrane a tako stičemo i naviku da se borimo u svakoj situaciji. Želja mi je da jednog dana imam i crni pojas.

I Anđelija Ivanović iz Skupljena je počela sa treniranjem Aikidoa sa 5 godina a uz desetogodišnji rad postala je majstorski kandidat:
„Sport mi je puno pomogao, kaže ova srednjoškolka, a svim devojčicama bih ga preporučila. Dobija se mnogo a garantuje sigurniji hod u svakodnevnici, odvažna Anđelija hrabri devojčice da krenu put Aikidoa.

Anđelija Živanović


Treba istaći da klub i nadalje posle zastoja u vreme korone, posećuje skupove klubova poput nedavno održanog „Aikido majskih susreta 2022“ u Beogradu.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa