2. jun 2022.2. jun 2022.
Živanovići generacijama daju tečnost života
OPŠTINA VLADIMIRCI, ONI SU PRIMER HUMANOSTI I DOBROTE

Živanovići generacijama daju tečnost života

Istinski su retke porodice koje tako reći odreda daju krv i humanost i dobrotu prenose sa kolena na koleno. A sve je kažu počelo od dede Dušana koji je bio volonter u Crvenom krstu da bi se pretvorilo u nisku za ponos i njihovog Bobovika i opštine Vladimirci. Kako neko u šali reče, postali su rod rođeni Crvenom krstu opštine Vladimirci.

Od tri brata Vojislava, Ljupka i Spasoja potekla je reka dobrote. Dali su 247 jedinica tečnosti koja život znači. I to redom uz Vojislava, Vesna, Aleksandar, Nemanja, Marina, Milica i najmlađi Pera, a uz Ljupka i Ljiljana, nažalost Spasoje nas je prerano napustio.

U glas zbore da je bitno da krv stigne svakome koji vapi za ovim gestom dobrote a njima predstavlja zadovoljstvo da su krv dali kao najdragoceniji poklon brojnima. Kao po pravilu redovni su učesnici akcija Crvenog krsta opštine Vladimirici a u svakodnevnom životu beskrajno skromni, skoro neprimetni jer tvrde odabrani su da tako rade i pozivaju sve koji mogu da daju krv i osete lepotu i dubinu humanosti i dobrote.

Živanovići iz Bobovika i dalje daju krv a ponosna braća Vojislav i Ljupko i svi odreda do najmlađeg Pere jedva čekaju da dođe dan akcije dobrovoljnog davanja krvi i upišu se u nepreglednu knjigu humanosti kojom se ponose.
S.K.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa