2. jun 2022.2. jun 2022.
Vicešampioni Srbije - RK Metaloplastika (M 12) (foto: privatni FB profil)

Vicešampioni Srbije - RK Metaloplastika (M 12) (foto: privatni FB profil)

RUKOMET: PRVENSTVO SRBIJE DO 12 GODINA

Plavi vicešampioni Srbije

Tri pobede i jedan remi. Nedostajalo sreće na sedmercima za titulu šampiona. Šapčani pokazali najveći kvalitet na završnom turniru. Uz ekipnu i tri pojedinačne nagrade za plave
Samo malo sreće nedostajalčo je da i drugu uzastopnu godinu Metaloplastika postane šampion Srbije u uzrastu do 12 godina. Mlada generacija se još jednom dokazala kao ona koja igra lep, brz, efikasan rukomet i svakako kao ona koja je u većini segmenata najbolja u Srbiji. Posle završetka finalnog turnira u Smederevu, „plastičari“ su doneli srebro umesto zlata na grudima, što je krivica fortune, ovaj put naklonjene Novom Beogradu u šutiranju sedmeraca.

Medicinar deseti
Istovremeno, u Kraljevu, organizovano je Prvenstvo Srbije za rukometašice do 12 godina, gde je nastupio i šabački Medicinar. Šapčanke su ostvarile jednu pobedu, jedan remi i dva poraza u državnom finalu i na kraju zauzele desetu poziciju.


Izabranici Miloša Mitrovića posle duge sezone u regionu Vojvodine izborili su plasman u završnicu u Smederevu. Kroz grupu su prošli dominantno, pobedama od 19:7 nad Sinđelićem i 14:7 protiv vršnjaka iz Šamota, a potom još silovitije odigrali u polufinalu gde su dozvolili samo četiri gola rivalu, ekipi Obilića i tako obezbedili finale. Bili su bolji i veći deo finala, imali prednost na poluvremenu 6:3, imali vođstvo u produžetku 11:10, ali je meč ipak otišao u sedmerce gde je Novi Beograd slavio 4:2.
Na završnom turniru su nastupali: Ristivojević, Beljić, Popović, Bajić, Nikolajević, Matić, Isailović, Stojinović, Gligorić, Marković, Jekić, Jovanović, Tomić, Vujanović, Stojičević, Pavlović. Osim srebra kao timskog poduhvata, Metaloplastika je zaslužila i tri pojedinačne nagrade. Ognjen Tomić je najbolji pivotmen turnira, Nemanja Pavlović najbolje desno krilo, dok je Pavle Popović najbolji desni bek.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa