2. jun 2022.2. jun 2022.
Kragujevčani odneli Evropu (foto: SPD Radnički)

Kragujevčani odneli Evropu (foto: SPD Radnički)

RUKOMET: SUPER LIGA

„Plastičari“ bez Evrope

Poraz u Kragujevcu Šapčane odveo na peto mesto. Kup obeležio sezonu. U plej ofu su želeli više. Naredne sezone veće ambicije
Metaloplastika neće igrati naredne sezone u Evropi. Takav je sistem takmičenja da ni trofej u Kupu ne garantuje mesto na međunarodnoj sceni, već samo neka od prve tri pozicije na prvenstvenoj tabeli. Šapčanima je bod bio dovoljan za treću poziciju, međutim u poslednjem kolu usledio je krah igre i poraz u Kragujevcu koji je, uz druge rezultate, šabačku ekipu spustio za čak dve pozicije na konačnoj tabeli.

Rezime sezone
Tačka je zauzela svoje mesto na kraju još jedne rukometne sezone. Vojvodina je deveti uzastopni put šampion Srbije u muškoj konkurenciji, dok je Železničar iz Inđije prvi put u istoriji šampion među rukometašicama. Iz Super lige rukometaša u niži rang će: Spartak, Mokra Gora i Železničar (uz Novi Pazar koji je napustio takmičenje) dok će u smanjenu ligu na 14 ekipa, Kikinda i Topličanin. Kod žena Zvezda i Beograd su ispali, Pančevo i Kikinda su u višem rangu. Pobednici Kupa su: Metaloplastika (muškarci) i Jagodina (žene).


Samo na početku je Metaloplastika izgledala dobro, ali je ubrzo stala. Tek po neki bljesak u nastavku nisu bili dovoljni za razigrani i motivisani Radnički. Na kraju neuspeh u plej ofu u sezoni koja se može nazvati trofejnom.

-Kao da nismo bili u utakmici. Na početku smo pokali snagu, potom je usledio pad, zaostatak i grč koji nismo mogli da rešimo. Suviše smo dozvolili iskusnom rivalu, nismo bili ni blizu naših mogućnosti i posledica toga je poraz i nemogućnost nastupa na evropskoj sceni. Ostaje žal – istakao je trener Miodrag Kažić.

Mlad tim Metaloplastike je osvojio Kup i bio izuzetno blizu treće, možda i druge pozicije, imao je za Evropu sve u svojim rukama pred poslednji duel, no kao da je taj pritisak bio preveliki teret.

Radnički –Metaloplastika: 28:24 (17:11)
Kragujevac. Gledalaca: 500. Sudije: Milosavljević i Trivković (oba Beška). Sedmerci: Radnički 4 (2), Metaloplastika 2 (1). Isključenja: Radnički 8, Metaloplastika 12 min.
RADNIČKI: Prodanović, Davidović 4, Mutavdžić 2, S. Đerić, Dobrosavljević, Kasalović 1, D. Petrović, Barudžić 5, Knežević 5, Utvić 3, L. Đerić, Stanojev 8, Maljević, Vasiljević, P. Petrović, Zlatanović (17 odbrana).
M’PLASTIKA: Pavković, Dodić 3, Jevtić 1, Milovanović, Ćosić 1, Srdanović 7, Mirković 1, Milovanović, Aziz 2, Ivanić 1, Arsić (4 odbrane, sedmerac), Terzić, Brajović 3, Milenković 2, Mešter 3, Dakić.


-Greškama u odbrani smo dozvolili domaćinu na početku da bude u egalu i kada smo mi igrali bolje, a potom su naši promašaju dali priliku njima da steknu prednost. Brzo i osetnos u poveli. Nismo odigrali koliko možemo - smatra mladi Mateja Dodić.

Sport može biti nekada čudan zbir podataka, pomalo paradoksalan, ali je takav. Metaloplastika je ove sezone osvojila prvi trofej posle šest godina, prekinula niz poraza protiv Vojvodine, pobedila Partizan u Beogradu, a plasman na tabeli je najslabiji od 2017. godine, dok titula u Kupu nekim čudnim pravilima ne garantuje ništa.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa