2. jun 2022.2. jun 2022.
Borba za nacionalnu medalju – VK Sava (2006), foto: VK Šabac fb

Borba za nacionalnu medalju – VK Sava (2006), foto: VK Šabac fb

VATERPOLO: MLAĐE KATEGORIJE

Sava u državnom finalu

Vaterpolisti šabačke Save rođeni 2006. godine i kasnije izborili su plasman među šest najboljih ekipa u Srbiji, odnosno državno finale za ovaj uzrast. Gradski bazen je ugostio polufinaliste, a Šapčani su osvajanjem drugog mesta obezbedili mesto među najboljih šest, kao i dva startna boda.
Savladali su Spartak Prozivku 18:10 i Partizan 15:11, dok su poraženi od prvog favorita za titulu, ekipe Banjice 23:10. Banjica i Partizan su takođe u finalu. Ekipu su vodili Nemanja Ličanin i Miroslav Mandić.

Šabački reprezentativci
Uz takmičenja mlađih kategorija, šabački vaterpolo je aktivan i na reprezentativnom planu. Član ovdašnjeg kluba Ognjen Stojanović nalazi se na spisku 17 reprezentativaca na koje selektor Savić računa na pripremama, dok je trener VK Šabac Nemanja Ličanin, istovremeno i selektor reprezentacije do 14 godina obavio prva testiranja kandidata u Šapcu.


Ranije, očekivanja su ispunili momci 2008. godiše, podeljeni u dve ekipe. Sava, aktuelni šampion i Šabac 1, sastavljen mahom od godinu dana mlađih igrača, izborili su siguran plasman u finale regiona na turniru u Kruševcu. Sava je pobedila sve uz gol razliku 43:4. Šabac 1 je samo poražen od Save. U finalu regiona nije Šabac 2, no to su igrači rođeni 2010. godine i igrali su protiv dve godine starijih.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa