2. jun 2022.2. jun 2022.
Na pragu šampionske titule – FK Radnički (Kl): foto fb strana kluba

Na pragu šampionske titule – FK Radnički (Kl): foto fb strana kluba

FUDBAL: FINIŠ SEZONE

Dileme i raspleti

U većini liga sve rešeno. Najzanimljivije u Srpskoj ligi Zapad i borbi za opstanak u Okružnoj ligi. Najviše strepnji u Mačvi i Jadru
Najviši rang fudbala u Srbiji definitivno je kompletiran protekle nedelje. Dva doskorašnja superligaša Radnički i Novi Pazar, ostaju to i u narednoj sezoni. U četiri utakmice dokvalifikacija, četiri puta su slavili gosti, no trijumfi Kragujevčana i Pazaraca u prvm duelima bili su ubedljiviji nego porazi u revanšima, te će oni i naredne sezone u eliti, dok će Železničar Pančevo i IMT Rakovica morati bar još jednu sezonu u Prvoj ligi. Metalac i Proleter (NS) su direktno ispali u niži rang, a menjaju ih Mladost (NS) i Javor.

Iz Prve lige su eliminisani: Budućnost (D), OFK Bačka, Timok i Kabel, a već su se izvesno u društvo šabačke Mačve plasirali: OFK Vršac, Radnički (NB), Trajal Kruševac dok će poslednje kolo Srpske lige Zapad dati konačan odgovor o šampionu. Zla kob se ponovo nadvija nad Slogom iz Požege. Bila je prva celu sezonu, međutim ukoliko u poslednjem kolu slavi užička Sloboda, zbog boljeg odnosa u međusobnim duelima, ona će u viši rang. Treću uzastopnu sezonu Požežani zastaju na poslednjem koraku.

Srpskoligaši zapadne grupe raduju se raspletu u Prvoj ligi, jer to znači da će umesto četiri, tri ekipe ispasti u niži rang. RSK i Trepča su odavno zonaši, a Sloga iz Kraljeva čeka kiks Arilja da bi se spasla eliminacije.

Budućnost Krušik Valjevo je već dugo šampion Kolubarsko-mačvanske zone i tu dileme ne postoje, dok još uvek borbu za K-M zonu vode Radnički Klupci i Hajduk Stanko, međutim prednost Klubaca je velika. Čak i da ne uspeju u Badovincima, u poslednjem kolu im gostuje Cer (JL) koji je u nizu od 20 uzastopnih poraza. Gučevo, Koceljeva, Štitar i Milan Orlić vode borbu za opstanak smešteni u jedan bod.

U međuopštinskom rangu već plasman u Okružnu ligu slave: Mladi borac i Jevremovac, a samo još teorija od tog cilja deli Antimon. Pri kalkulacijama oko opstanka ne treba zaboraviti da će zbog napuštanja takmičenja Sloga (B) moći da bude deo MOL Mačva, zbog čega će jedan tim više u niži rang, uz Slogu Duvanište.

Zadrugar (MP), Bair Bogatić su u MOL Mačva, Mišar i Bobovik su novi članovi MOL Pocerina, dok su Hajduk Ribarica i Azbukovica obezbedili mesto u MOL Jadar naredne sezone.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa