2. jun 2022.2. jun 2022.
Odgovor najmlađih na izazov
INTERNACIONALNA TRKA SA PREPREKAMA ZA DECU

Odgovor najmlađih na izazov

Mali nindža ratnici, njih stotinu iz jedanaest gradova Srbije i pet država nastupilo je na već tradicionalnoj trci sa preprekama „Bushido challange - Code of the warrior” prilagođenoj deci uzrasta od 4 do 14 godina.

Klinceze i klinci, sjajni, uporni, mladi borci bili su podeljeni u tri starosne kategorije koje su savladavale put dug tri kilometra na kome se nalazilo 20 prepreka. Svaka je iziskivala posebnu veštinu, istrajnost, strpljenje i veće angažovanje uvek druge grupe mišića. Takmaci su trčali, preskakali prepreke, okrtali glume, nosili teret, provlačili se, prolazili kroz vodu, menjali trvdu i meku podlogu. Kompletan događaj, organizator, Sportski centar Bušido je organizovao na kompleksu “Stari grad”.

Start je bio ispred šabačke tvrđave odakle je vodio kroz staro zdanje, potom područje nekadašnje kasarne, prolaz ispod ulaznog mostića, kroz park i tri stazu do novog izlaska na plažu. Svaki od učesnika koji je uspešno završio trku dobio je medalju, a svako od startera i poklon paket. Sportski dan su zatvorili roditelji na istoj stazi.

-Prvi put je događaj za najmlađe dobio internacionalni predznak, imali smo učesnike iz Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Rusije. Čast nam je što Trka ima veliki odjek, što je interesovanje veliko. Veliko kvala svima koji su pomogli, učesnicima, volonterima, prijateljima, roditeljima, svi su dali doprinos da ovo bude izuzetan događaj. Nije kraj ovakvih manifestacija, planiramo nove događaje krajem leta, verujemo jednako interesantne, inovativne, zanimljive i izazovne – istakao je Aleksandar Janković iz Sportskog centra „Bušido“.
D. B.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa