9. jun 2022.9. jun 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

OTVOREN TRENING CENTAR NA LETNjIKOVCU

Podrška razvoju obrazovanja i zapošljavanja

U prisustvu zamenice ambasadora Republike Austrije Katrin Traunmuler, direktora Volkshife Solidarites Christine Gamper, doktora Huga August M. Van Veghela iz Tara International Cons ulting doo Novi Sad, predsednika Skupštine Grada Šapca Nemanje Pajića, načelnika Mačvanskog okruga Vladana Krasavca, njihovih saradnika i brojnih gostiju, proteklog četvrtka na Letnjikovcu je otvoren Trening centar Šabac
Ovaj centar je nastao kroz SEED Step dva-tri program „Podrška razvoju obrazovanja i zapošljavanja“uz finansiranje Austrijske razvojne agencije Volkshife Solidaritat i Grada Šapca. Sprovode ga Volkshife Solidaritat i Tara International Consulting doo Novi Sad u saradnji sa Gradom Šapcem, njegovim Privrednim savetom , Lokalnim savetom za zapošljavanje i Centrom za stručno usavršavanje Šabac.
Ovom prilikom na Letnjikovcu, prezentiran je plan i program rada.

Zamenica ambasadora Republike Austrije Katrin Traunmuler zahvalila se svima na dobroj saradnji, a posebno čelnicima Grada Šapca. U sličnom tonu, naglašavajući upornost u radu i značajna dostignuća, govorio je doktor Hugo August M. van Veghel iz Tara International Consulting doo Novi Sad koji je zajedno sa predstavnicima Grada Šapca radio na sprovođenju programa.

Podeljeni su sertifikati o završenim obukama nezaposlenim licima. Centar je dobro opremljen i pruža brojne mogućnosti polaznicima za različite obuke. Obezbeđuje i blisku saradnju sa poslodavcima, razmenu mišljenja i poštovanje njihovih potreba. Ostvaruje jačanje saradnje i poverenja, radi stvaranja novih vrednosti i postizanja širih znanja.

Foto: "Glas Podrinja"


Predsednik Skupštine Grada Šapca Nemanja Pajić je potvrdio izuzetni značaj programa za sam Grad, koji je veoma dobar primer dobre prakse, ali se i dalje nastavlja u težnji da odgovori na uvećane potrebe privrede.

-Želimo da dobijemo obučenu radnu snagu koja će biti imperativ budućeg vremena. Ovo se posebno odnosi na mlade i potrebu uspostavljanja dijaloga sa poslodavcima. To je između ostalih veoma značajan uslov privlačenja novih investitora, rekao je između ostalog Pajić, uočavajući da u Centru pored različitih vrsta obuka ima i kafe bar za odmor i rekreaciju u zaista prijatnom prirodnom ambijentu. Ustvari, celokupna ambijentalna celina u kojoj se nalazi Trening centar je veoma privlačna i puna zelenih površina.

Načelnik Mačvanskog okruga Vladan Krasavac izrazio je posebno zadovoljstvo što se na ovaj način otvaraju nove mogućnosti saradnje i postizanje viših rezultata u obrazovanju kadrova i zapošljavanju u svim lokalnim zajednicama u okruženju.

-Važnost programa i Centra je ogromna za ceo okrug. Na ovaj način ostvarujemo krajnji cilj, veće zapošljavanje, kvalifikovaniju radnu snagu, dodatno školovanu i obrazovanu, istakao je Krasavac, naglašavajući da će baš radna snaga biti dobar „mamac“ za buduće investitore, a ujedno i zajednički cilj.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa