9. jun 2022.9. jun 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

EKONOMSKA ŠKOLA UPOZNALA OSMAKE SA SVOJIM RADOM

“Druženje sa Stanom” za buduće srednjoškolce

Ekonomska škola “Stana Milanović” obeležava 75 godina rada i 155 godina od rođenja ktitorke čije ime nosi. Tim povodom, u hodnicima škole, upriličene su prigodne postavke - izložbe slika i tekstova učenika, ali i “Stanin kutak” osmišljen u duhu vremena ondašnjeg.

Deo obeležavanja jubileja čini i “druženje sa Stanom”, predavanje o mogućnostima koje pruža ova škola, organizovano za male maturante. Zaposleni Ekonomske škole su ovu obrazovnu ustanovu približili učenicima osmih razreda šabačkih osnovih škola. Osmaci su, prošle srede, imali priliku da posete školu, osete njen duh i detaljnije se upoznaju sa smerovima koje mogu da upišu.

Foto: "Glas Podrinja"


-Predstojeću generaciju srednjoškolaca upoznajemo sa našim obrazovnim profilima, nastavnim aktivnostima, sekcijama i svime što ih čeka u naredne četiri godine ukoliko se opredele za naš smer. Za narednu školsku godinu planiran je upis pet odeljenja četvrtog stepena i četiri odeljenja trećeg stepena. Kao što je već poznato, naša škola učenike obrazuje u dva područja. Prvo je područje ekonomije, prava i administracije i kao novi smer uvodimo finansijsko-računovodstvenog tehničara. To će biti kombinacija nekadašnjeg finansijskog administratora i finansijskog tehničara. Drugo područje trgovina, turizam, ugostiteljstvo i dalje će imati obrazovne profile trgovac, kuvar, konobar i poslastičar. Očekujemo prijem oko 240 novih đaka, navela je pedagog Katarina Stojićević.
Ekonomska škola podržava i podstiče individualne sklonosti učenika, kako školskim, tako i na vannastavnim aktivnostima. Učenici uzvraćaju odličnim rezultatima na različitim takmičenjima.

Foto: "Glas Podrinja"


-Prethodnih pet godina Ekonomska škola “Stana Milanović” je zvanično najbolja škola po sportskim rezultatima u gradu. Poslednje dve godine naše košarkašice su osvojile tri republičke medalje - dve srebrne i bronzanu. Pored toga, sedam godina uzastopno smo prvi u izradi biznis plana na takmičenju koje organizuje Beogradska bankarska akademija. Postižemo značajne rezultate i u ugostiteljstvu. Ove godine smo ekipno treći, prošle godine smo bili prvi, kada je u pitanju treći stepen. dok je četvrti stepen ove godine osvojio dva prva mesta, rekao je Ivan Mišić profesor fizičkog vaspitanja.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa