9. jun 2022.9. jun 2022.
Foto: MUO

Foto: MUO

KABINET NAČELNIKA MUO

Izveštaj sa mesečnog kolegijuma

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je u ponedeljak, 06. juna 2022. godine održao šestu sednicu kolegijuma u 2022. godini u prisustvu načelnika inspekcija i šefova inspekcijskih službi. Izveštaj o radu za mesec maj su dostavili svi učesnici sednice kolegijuma.
Načelnik Odeljenja republičke tržišne inspekcije Miladinka Jovanović kaže da je tokom meseca maja izvršeno ukupno 95 nadzora, od toga 35 redovnih, 60 vanrednih i 8 službenih savetodavnih poseta.

Načelnik Odeljenja inspektorata Odeljenja za rad Milica Filipović je dostavila redovan izveštaj sa preduzetim aktivnostima za prethodni period. Inspekcijske poslove obavljalo je 8 inspektora. U mesecu maju izvršeno je 202 inspekcijska nadzora, 52 redovnih i 128 vanrednih (uglavnom za rad na,,crno,,), 11 na osnovu predstavke pravnog ili fizičkog lica, 52 najavljena nadzora, 150 nenajavljena, 176 sa nalogom i 26 bez naloga. Izrečeno je 29 inspekcijskih upravnih mera registrovanim privrednim subjektima. Naložene su 43 mera za otklanjanja nezakonitosti.

Inspektori su prilikom kontrole zatekli ukupno 17 neprijavljenih radnika ,,na crno“ i to kod registrovanih privrednih subjekata. Od toga je prijavljeno je 11 radnika. Podneto je 17 zahteva za za pokretanje prekršajnog postupka kod registrovanih subjekata. U ovom periodu bilo je 3 teže povrede na radu, bez smrtnih ishoda. Intezivnije se krenulo po gradilištima, i to su uglavnom manja gradilišta po gradu koja nisu prijavljena.Takođe se rešavaju tekući problemi sa stranim, kao i sa sezonskim radnicima.

Republički vodni inspektor Dragan Tadić je u proteklom periodu izvršio 6 inspekcijskih nadzora, od toga 1 redovan i 5 vanrednih. Doneto je 1 rešenja, kao i 1 zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Šef odseka veterinarske inspekcije Mačvanskog okruga Jasmina Kojičić Stefanović navodi da je u mesecu maju izvršenoi ukupno 695 nadzora, od toga je bilo 97 redovnih i 598 vanrednih, kao i 29 kontrolnih. Doneto je 16 prekršajnih prijava.Problemi koji se javljaju su npr. veliki broj odjavljivanja životinja koje su pod subvencijama, problemi u objektima mešaone hrane, kontrole nelegalnih objekata za klanje životinja, kao i relativno mali broj inspektora za ovu vrstu posla.

Šef odseka za sanitarni nadzor Vladan Rašić izjavljuje su ovom periodu konačno mogli da se posvete redovnom poslu, posle više od 2 godine zbog epidemijske situacije. Izvršeno je ukupno 439 nadzora , od toga redovnih 306, vanrednih 4 i dopunskih 5 i 1 službene savetodavne posete i 124 kontrolnih nadzora. Ukupno je doneto 139 rešenja, iz redovnog nadzora i 3 iz vanrednog.

Kancelarijskim nadzorom kontrolisana je zdravstvena ispravnost vode za piće iz objekata centralnog vodosnabdevanja, mikrosistema vodosnabdevanja objekata, proizvodnje hrane, zdravstvena ispravnost vode u ambulantama i školama i zatvorenim bazenima uvidom u izveštaje o ispitivanju iz internog monitoringa, kontrolisana je u objektima pod sanitarnim nadzorom primena mera u suzbijanju Kovid 19.

Republički turistički inspektor Živadin Bošković dostavio je elektronskim putem redovan mesečni izveštaj prema nadziranim subjektima. U toku meseca maja izvršeno je ukupno 16 inspekcijskih nadzora prema subjektima, svih 16 nenajavljenih, od toga 4 redovnih i 9 vanrednih. Izvršene su i 4 službene savetodavne posete. Inspekcijskih nadzora sa nalogom je bilo 4 a bez naloga 12. Broj kontrolnih inspekcijskih nadzora je bilo KIR-3.

Izrečeno je 12 upravnih mera (3 registrovanim pr.subjektima i 9 neregistrovanim). Naložene su 2 mere za otklanjanje nezakonitosti /nepravilnosti zapisnički, i 1 rešenje. Naloženo je 8 upisa u osnovni registar i zabrana obavljanja delatnosti i 1 nalaganje pribavljanja javne saglasnosti. Podneto je ukupno 11 prijava za kažnjiva dela kod svih nadziranih subjekata, i to 2 protiv registrovanih i 9 protiv neregistrovanog subjekata. Broj nadzora kod neregistrovanih subjekata i subjekata, kao i otkrivenih a neregistrovanih iz člana 33 stav 2 iz ZOIN je bilo 9.

Inspektor za zaštitu životne sredine Dragan Đurić elektronski je dostavio izveštaj za maj 2022 godine. Izvršeno je 7 redovnih i 1 vanrednih nadzora. To su bile aktivnosti po zahtevu Agencije za zaštitu životne sredine, nadzori po predstavkama građana, upravljalje otpadom, promet zaštićenih vrsta, seveso, kao i ispunjenost uslova zaštite životne sredine.Oblasti nadzora su bile : ispunjenost uslova zžs, posebni tokovi otpada, seveso, zaštita vode, upravljanje otpadom, promet zaštićenih vrsta.Objekti u kojima je vršen nadzor: Elixir Zorka Mineralna Đubriva doo Šabac, Mlekara Milovanović doo Pocerski Pričinović. Mlekara Šabac, doo Šabac, Intrefud Ljig, Van Drunen doo Karađorđevo,Fruktus doo Bačka Palanka, Boma elektro doo Valjevo, šljunkare u Badovincima. U maju je radilo 3 inspektora.

Republički šumarski i lovni inspektor Aleksandra Đurković sa sedištem Šapcu je elektronski dostavila izveštaj. Izvršila je u martu mesecu ukupno 8 pregleda po Zakonu o šumama, 4 po Zakonu o Zakonu o divljači i lovu. Ona ističe da je stanje redovno i da nema problema u radu.
Republički fitosanitarni inspektor Miroslav Aleksić je opravdao svoje odsustvo i dostavio izveštaj za april mesec elektronskim putem. U prethodnom periodu izvršio ukupno 41 inspekcijsku kontrolu.

Koordinator republičke poljoprivrdne inspekcije Goran Bošković je dostavio izveštaj elektronskim putem i gde se navodi da je izvršeno ukupno 35 nadzora, redovnih 20 i vanrednih 15. Ukupno je doneto 2 rešenja, i to oba redovnog nadzora.

Sledeće dve sednice, u julu i avgustu održaće se elektronskim putem, sa čime su svi prisutni bili saglasni.
Kabinet načelnika Mačvanskog upravng okruga

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa