8. decembar 2011.8. dec 2011.
VEK TRAJANjA IZVIĐAČA SRBIJE

BILI MLADI JOŠ STO GODINA

Pet stotina izviđača na svečanoj Sednici Skupštine saveza izviđača Srbije povodom veka postojanja organizacije. Skupštinu pozdravila ministarka Snežana Samardžić Marković. O veku postojanja izviđačke organizacije Srbije govorio sadašnji predsednik Branko Davidović. Na svečanoj Skupštini brojni gosti iz inostranstva i zemlje. Uručeno trideset zlatnih statua i Plaketa za saradnju i pomoć u radu i razvoju organizacije. Zlatne značke dobili svi veterani koji su stvarali organizaciju. U organik
Ustanova kulture opštine Palilula u Beogradu nikada nije bila ispunjena veselim gostima kao ovoga puta, rekoše nam domaćini. Prostrana i moderna sala sa svim pratećim objektima u svemu je odgovarala za ovakve potrebe izviđačkoj organizaciji da i ovoga puta pokažu kakva su oni snaga u Srbiji. Jednom su to već pokazali na osmoj Smotri pre tri meseca u Šapcu.
Pet stotina izviđača iz cele Srbije, predstavnici svetske skautske organizacije, predstavnici Engleskih skauta kolevke skautskog pokreta, predstavnici hrvatskih i crnogorskih izviđača, brojni domaći gosti, samo su bili deo onoga što je činilo prijatnu atmosferu na svečanoj Skupštini.
U holu kulturne ustanove bio je postavljen deo izviđačke izložbe koja je bila u Šapcu za vreme Osme smotre. Izložbu su postavili Šapčani Branislav Stanković i Slavko Petrović iz narodnog muzeja uz pomoć Velje Miloševića, Branka Jelića, Miodraga Milosavljevića i Pere Trajkovića.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa