9. jun 2022.9. jun 2022.
Zlatiborske novine
TOZ U ŠAPCU PREDSTAVIO LETNjU TURISTIČKU PONUDU

Zlatiborske novine

U planu je izgradnja novih pešačkih staza. U prvoj fazi je staza koja prati trasu „Gold gondole“ do Ribničkog jezera, koja će se kasnije razgranati na ostale prostore Zlatibora. Takođe, od novosti u ponudi za leto izdvajamo proširenje kapaciteta „Gold gondola“, koja uvodi 18 novih kabina kako bi se ubrzao rad i ukinuli redovi putnika na početnoj stanici. Uskoro kreće izgradnja sportskog parka koje će sadržati više od 15 fudbalskih terena na otvorenom sa pratećim sadržajima
Predstavnici Turističke organizacije Zlatibor (TOZ) posetili su Šabac proteklog četvrtka i našim sugrađanima predstavili letnju turističku ponudu, upoznavši ih sa novinama koje će ih ove godine dočekati na Zlatiboru, ukoliko se opredele za ovu destinaciju.

- Statistički podaci dokazuju da se turistički promet uvećao za 15% u prva tri meseca ove godine u odnosu na isti period u toku prethodne godine, kao i da je broj noćenja stranih turista povećan za 50%.

Takođe, prema podacima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunkacija, svrstani smo među tri najposećenije planinske destinacije u toku prvomajskih praznika. Najposećeniji speleološki lokalitet u Srbiji je zlatiborska Stopića pećina sa preko 100.000 posetilaca godišnje. Oko 20.000 ih je bilo u prva četiri meseca ove godine, rekao je Miloš Planić iz TOZ.

Prošle godine je Kraljev trg dobio novo ruho, a jezero uskoro dobija modernu fontanu sa svetlosnim i zvučnim efektima. Veliko interesovanje vlada za vožnjom „Gold gondolom“, posete Dino parku, Kaubojskom gradu „ El Paso City “, Planinskom centru „Tornik“, Avantura parku, Gostiljskom vodopadu, Muzeju „Staro selo“ u Sirogojnu, najdužem zip-lajnu u Ljubišu, impresivnim vidikovcima, kao i za šetnje uređenim pešačkim stazama, vožnje biciklima, planinarenje, paraglajding, osveženje na kupalištima i druge letnje sadržaje.



- U planu je izgradnja novih pešačkih staza. U prvoj fazi je staza koja prati trasu „Gold gondole“ do Ribničkog jezera, koja će se kasnije razgranati na ostale prostore Zlatibora. Takođe, od novosti u ponudi za leto izdvajamo proširenje kapaciteta „Gold gondola“, koja uvodi 18 novih kabina kako bi se ubrzao rad i ukinuli redovi putnika na početnoj stanici. O zainteresovanosti turista govori podatak da je Gold gondola u toku prvomajskih praznika prevezla više od 12.000 putnika, dodao je Planić.

S obzirom da je Zlatibor postao jedan od vodećih centara sportskog turizma u ovom delu Evrope i da se na njemu za važna takmičenja pripremaju poznate sportske ekipe regiona (u toku godine ovde ih boravi preko 100), zlatiborska opština Čajetina ove godine dala je dodatnu podršku. Uskoro kreće izgradnja sportskog parka koje će sadržati više od 15 fudbalskih terena na otvorenom sa pratećim sadržajima.

Naši sugrađani su imali priliku da zavrte točak sreće na štandu i osvoje nagrade, među kojima su ulaznice za lokalitete, turističke atrakcije i spa centre, ručak u restoranu , izlet u okolini Zlatibora, vikend za dve osobe i druge. Vredne nagrade su dodeljene i putem zvanične instagram stranice Turističke organizacije Zlatibor.

Promociju TOZ u Šapcu ispratili su poznati šabački tamburaši. Kako bez njih?
M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa