9. jun 2022.9. jun 2022.
Četvrte u Srbiji – ŽRK Medicinar (ž 16)

Četvrte u Srbiji – ŽRK Medicinar (ž 16)

RUKOMET: KADETSKO PRVENSTVO SRBIJE

Medalje ostale nedostižne

Završnicama Prvenstvana Srbije za uzrast do 16 godina u ženskoj i muškoj konkurenciji, okončana je rukometna sezona u Srbiji, a u poslednjem takmičenju, oba kolketiva iz Šapca su bila blizu medalje, ali nisu uspeli da je osvoje.

Jedna medalja za Šabac
Šabački klubovi Metaloplastika i Medicinar imali su predstavnike na završnicama u sve tri kategorije. Svakako najuspešnija je ekipa Metaloplastike uzrasta do 12 godina koju je predvodio Miloš Mitrović. Ovi momci su osvojili srebrnu medalju, pokazali više od svih rivala, no sreća im je okrenula leđa na sedmercima u finalu. Odličje Šapčana je jedino za naš grad ove sezone u mlađim rukometnim kategorijama.


Medicinar
Mecicinar je bio domaćin završnice u hali Zorka. Poraz u duelu za treće mesto protiv Železničara 23:16 ukazuje da odličje baš i nije bilo tako blizu, no to je bio četvrti meč gde se desetkovan domaćin nije oporavio od poraza u polufinalu kada se u nepunih pola minuta srušio san što je izgledao tako blizu. U meču za finale, na drugoj strani je bio izvanredni Bor. Igrali su timovi u serijama, a onda je nepromišljenost igračice gošći omogućila Medicnaru sedmerac čije realizacija bi donela prednost i verovatno odvela Šapčanke u finale. Ipak nije iskorišćen, a potom je Bor u bukvalno poslednjoj sekundi postigao gol za meč za zlato.

U grupnoj fazi je Medicinar doneo uzbuđenje u dva duela. Mnogo tehničkih grešaka i trema od domaćeg terena mogli su domaće koštati poraza od Radničkog, no uspeo je šabački tim da izbori remi, 21:21. Taj bod omogućio je da u subotnjim ranim časovima (08:00) protiv Vojvodine odlučuje o polufinalisti. Medicinar je savladao renomiranog rivala 21:19, plasiravši se među četiri tima.

U idealnoj postavi Prvenstva – N. Radić


-Ponosan sam na devojke. Prvenstvo je bilo nikada jače i izjednačenije, nas su povrede sprečile da nastupimo u najjačem sastavu i zato je ovo četvrto mesto odličan rezultat. Politika kluba je da smo usmereni na svoju školu i ovo je put da mlade napreduju, stasavaju kroz lepe i tužne trenutke. Već sada imamo četiri igračice iz kadetske selekcije koje su u trenažnom procesu seniorki, a očekujem da ih bude još više – istakao je trener Vladimir Pavlović.

Medicinar je ostao bez medalje, ali je osvojio jedno pojedinačno priznanje. Bek Nevena Radić izabrana je u idealnu postavu Prvenstva, na poziciji srednjeg beka.

Metaloplastika
Sistem takmičenja je surov, to su osetili ruometaši Metaloplastike na završnici u Novom Sadu. Odigrali su četiri utakmice, u tri pobedili sigurno pokazavši veći kvalitet od rivala, ali ih je jedan poraz stajao plasmana u polufinale.

Željko Jokić je predvodio ekipu koja je savladala Partizan 24:21, potom su poraženi od Hajduka iz Beške 29:26 i taj poraz je Šapčane odveo na drugo mesto u grupi i razigravanje od petog do osmog mesta. U dve prreostale utakmice nisu imali poteškoća protiv Radničkog 1958 31:18, odnosno Novog Beograda 28:23.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa