9. jun 2022.9. jun 2022.
Ofanziva podbacila ove sezone

Ofanziva podbacila ove sezone

FUDBAL: MAČVA 2021/22

Defanziva jači deo tima

Šabačka Mačva je sezonu u Prvoj ligi Srbije okončala na ukupno desetoj poziciji sa devetim bodovnim saldom u Ligi. Da, to je moguće u sistemu plej of, plej aut gde je posle 37 kola desetoplasirana Mačva imala više bodova od osmoplasirane Loznice i jednako koliko sedmoplasirani Radnički Sremska Mitrovica. Ono što je najvažnije, obezbedila je status prvoligaša i za narednu sezonu.

Osim što se rezultatski čini kao da su dva različita tima igrala do sredine oktobra i od novembra. U prvih 13 kola Šapčani su osvojili 27 bodova, a u preostala 24 kola 21 poen. Osim velikog uspona, a potom i pada, Mačva se nije istakla efikasnođću i upravo je to bio najveći problem uz mladost. Po ofanzivnom učinku od Šapčana su slabije samo tri ekipe: Kabel, Bačka i Loznica, dok je u defanzivi nešto bolja situacija. Slabiji su: Dobanovci, Kabel, Grafičar, a na istom nivou mitrovački Radnički.
Najefikasniji igrač bili su Lazar Marjanović, Kristijan Tojčić i Mladen Mićanović sa po četiri gola. Miroljub Pešić, Miloš Adamović i Nemanja Stevanović su bili strelci po tri gola, dva gola na kontu su imali: Belić, Arambašić i Mijailović, dok su po jedna postigli: Popović, Arnautović, Kukuličić i Ristović.

Đorđe Belić i Marko Jevtić su imali najviše startova, 36, odnosno 35. Miloša Adamović i Kristijan Tojčić su još imali više od 30 pominjanja u startnoj postavi. Arambašić i Mijailović su najčešće izlazili iz igre, a najviše ulazaka zabeležio je Čvorić. Treba naglasiti da je Mačva po proseku godina bila jedna od najmlađih ekipa u Prvoj ligi. Mlađi su samo Grafičar i Kabel.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa