9. jun 2022.9. jun 2022.
Dominacija Šapčana (foto: VK Šabac fb)

Dominacija Šapčana (foto: VK Šabac fb)

VATERPOLO: MLAĐE KATEGORIJE

Korak napred po navici

Dve ekipe šabačkog vaterpola u konkurenciji 2008. godišta ostvarile su duplu pobedu na završnici regionalnog nivoa i ostvarile plasman na polufinale države što je pretposlednji korak na putu do borbe za nove medalje. Podsećamo generacija 2008. je jedna od najdominantnijih u srpskom vaterpolu u ovom veku kada govorimo o mlađim kategorijama. Prethodne tri godine su titule osvojali bez poraza kao VK „Šabac“, danas nastupaju za „Savu“ i žele da objedine kup i prvenstvo pod tim imenom.

Ekipa Save je ostvarila sve tiri pobede. Savladali su Radnički KG 23:1, Šabac 16:2 i Nais 24:0, u zboru gol razlika 63:3! Vodili su ih Miroslav Mandić i Nemanja Ličanin.

Srebrnu medalju je osvojio Šabac predvođen trenirima Draganom Čelovskim i Miroslavom Petrovićem, koji se takmičio sa godinu dana mlađim igračima, 2009. godište (zvaničnim šampionima u svojoj kategoriji, ali ove godine to nije takmičarsko godište na nivou VSS) i uspeo da obezbedi polufinale kroz pobede nad starijima, Radničkim 12:4 i Naisom 10:5.

Šabačke ekipe će se boriti za mesto među šest najboljih u Srbiji, dok su Radnički i Nais završili
takmičenje.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa