16. jun 2022.16. jun 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

GRAD ŠABAC STIPENDIRA STUDENTE

Milioni za 17 odabranih

Na osnovu konkursa za stipendiranje studenata na osnovnim akademskim i master studijama, kao i integrisanim studijama fakulteta čiji je osnivač RS i studenata Akademije strukovnih studija Šabac u školskoj 2021/2022 godini, raspisanog početkom godine, prošle nedenje je saopšten spisak od 17 studenata koji su dobili stipendije grada Šapca.

-Pravo da konkurišu imali su svi studenti druge i narednih godina studija koji su državljani RS, imaju prebivalište na teritoriji grada Šapca, koji nisu imali prekid niti obnovu godine studija i koji su položili sve propisane ispite i ostvarili ukupnu prosečnu ocenu najmanje 9,00.

Novina je da su ove godine po prvi put imali pravo da konkurišu i studenti Akademije strukovnih studija Šabac, kaže Ana Marinković, načelnica odeljenja Društvenih delatnosti grada Šapca.

Ukupno je dodeljeno 17 stipendija i to: Šest iz oblasti društveno-humanističkih nauka, jedna iz oblasti prirodno-matematičkih, tri iz oblasti tehničko tehnoloških, pet iz oblasti medicinskih nauka, jedna iz oblasti umetnosti i jedna stipendija studentu na Akademiji strukovnih studija Šabac.

Iznos stipendije je 180.000,00 dinara, a planirana isplata u šest rata po 30.000,00 dinara.
Tako će iz budžeta grada za stipendiranje studenata izdvojiti tri miliona i 60.000,00 dinara.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa